‘Kazara’ benzin mi?

Kadın Haberleri —

.

.

  • Başûrê Kurdistan’da artan kadın katliamlarına yenileri ekleniyor. Şüpheli kadın ölümlerinde ise artış var. iki kadının “kazara” elektrik aracına su koyarak yandığı ve yaşamını yitirdiği belirtiliyor. 

Kürdistan Bölgesi Aydınlanma Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddet bilançosuna getirdiği yayınlama yasağı, yaşanan şiddetin üstünü örtemiyor. Geçen ay yaşanan kimi olaylar yayın yasağına rağmen gündeme oturdu. Nûjiha Ajansı’nın derlediği kimi olaylar da Başûrê Kurdistan’da kadına yönelik şiddetin boyutlarını ortaya koyuyor.

Başûrê Kurdistan’ın Zaxo kentinde Ağustos ayı boyunca kadın cinayetleri, şüpheli kadın ölümleri eksilmedi. 5 Ağustos’ta ise üst üste  olaylar yaşandı. Bir kadın intihara sürüklendi ve bir kız çocuğu kayboldu. 2008 doğumlu olan  N.S.M.’nin öğrenilemeyen nedenlerden kaynaklı “intihar” ettiği ileri sürüldü.

DAİŞ’in Şengal Ferman’ından kaçan ve Zaxo’nun Çemişko Kampı’nda tutulan Farûq Mîrza Xelef (42) ve kızı Axîn Farûq (6) 4 Ağustos’ta ortadan kayboldu. Küçük Axîn ve babası 8 Ağustos’ta katledilmiş olarak bulundu. Dihok polisi, katilin Dihok’un Serhildan mahallesinden yapılan operasyonla yakalandığı açıklandı. 

18 Ağustos’ta iki kadının “kazara”, elektrik aletine su yerine benzin koydukları ve bedenlerinin büyük bir kısmının yanması sonucu yaşamlarını yitirdikleri kayıtlara geçit. İsmi öğrenilemeyen kadınlardan birinin 25, diğerinin ise 30’lu yaşlarda olduğu belirtildi.

26 Ağustos’ta Xaneqîn’e bağlı Bextiyar mahallesinde 54 yaşındaki bir anne ve 27 yaşındaki oğlu katledildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.