KDP Hesen’in yaşamından sorumlu

  • KDP güçleri tarafından kaçırılan Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen’den 83 gündür haber alınamıyor. Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi, hiçbir hukuki gerekçesi olmayan uygulamanın diplomasiye de aykırı olduğunu söyledi.

 

KDP güçleri tarafından 10 Haziran’da kaçırılan PYD üyeleri Mistefa Osman Xelil ve Mistefa Eziz Mistê, 29 Temmuz’da serbest bırakılmıştı. Xelil ve Mistê ile birlikte kaçırılan Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen’den ise 83 gündür haber alınamıyor. KDP yetkilileri şu ana kadar diplomatların neden kaçırıldığına ilişkin bir açıklama yapmazken, Özerk Yönetim’in diplomatların akıbeti için yaptığı tüm girişimler de sonuçsuz bırakıldı. Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Bürosu, Hesen’in KDP tarafından kaçırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Dış İlişkiler Bürosu Sözcüsü Kemal Akif tarafından yapılan açıklamada, KDP hapishanelerinde tutulan Cihad Hesen’in durumun iyi olmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadeler kaydedildi: “KDP, hiçbir hukuki gerekçe olmadan temsilcimizi tutuklamaya devam ediyor. Aile ve avukat görüşlerine izin vermemekle birlikte henüz bir yargılama da yapılmadı. Bu tutuklama diplomatik, siyasi, insan hakları ve yurtseverlik değerlerine aykırıdır. Aynı zamanda diplomasiyle ilişkili bütün kanunlara da aykırıdır. İlgili bütün resmi tarafların tutuklanma nedenine dair bilgilendirilmesi gerekir. KDP ve Başûrê Kurdistan’daki hükümet, Cihad Hesen’in yaşamından sorumludur. Özerk Yönetim, Başûrê Kurdistan ile ilişkilerin iyi olmasını istiyor. KDP’ye Cihad Hesen’i derhal serbest bırakması çağrısı yapıyoruz.”

Açıklamanın devamında bütün hukuk örgütlerine duruma müdahale etmesi ve Cihad Hesen’in aile ve avukatlarıyla görüştürülmesi çağrısında bulunan Kemal Akif, “Tutuklanmanın nedeni ve yeri belirlenmeli. Öte yandan temsilcimizin serbest bırakılması için baskı yapılmalı” diye ekledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.