KDP hükümete emrivaki yapıyor

  • YNK yönetiminden Bilêse Cebbar Ferman, KDP’nin hükümet adına savaş başlatmak istediğini ama hükümet ortağı olan YNK’nin savaşa karşı olduğunu söyledi.

Sosyal medya paylaşımında ”Brakujî başlarsa YNK hükümetten çekilmeye hazırlanıyor” diyen YNK yöneticilerinden  Bilêse Cebbar Ferman, Hewlati’nin sorularını yanıtladı. Ferman, bu sözleriyle ilgili ”Yalnızca YNK değil böyle bir şey olursa tüm tarafların bu intiharı önlemek için bunu yapması gerekir. Kandil yenilemez. Biz Kandil’de bulunduğumuz zaman BAAS rejimi tüm güçlerini oraya yığmıştı yine de düşmedi” dedi.

Böyle bir savaşta yalnızca Kürt toplumundan iki taraftan da şehit olacağını hatırlatan Ferman, KDP’nin bu savaşı Federe Hükümet adına yapma gayretine dikkat çekti. Ferman, ”Biz de bu hükümetin bir parçasıyız ve bunu reddediyoruz. Hükümet adına savaş çağrısı yapılmasını ya da savaş zemini oluşturulmasını kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Türk işgali karşısında YNK’nin sorumluluğunun olup olmadığı, çünkü Federe Hükümet’in ortağı olduğu hatırlatan Ferman, şunları söyledi: ”Kimse kendi sorumluluğunu saklayamaz ama açık ve nettir ki; KDP’nin sorumlu olduğu sınırlarda gerçekleşiyor, birinci sorumlu onlardır. Türkiye tarihte kalmış sultanlık hayaliyle uluslararası yasaları ihlal ediyor. Sınırları aşarak köylerdeki yurttaşları hedef alıyor. Türkiye’nin bu tecavüzüne karşı Irak Parlementosu da tavır almalı. YNK Türkiye’nin askeri saldırılarından sorumlu değildir, yabancı güçlerin varlığından endişeliyiz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.