KDP, Türk devletinin Truva atıdır

Forum Haberleri —

.

.

  • Kürt halkının ve özgürlük güçlerinin çağrısına rağmen ihanetçi çizgide ısrar eden KDP, yine işgalci Türk ordusuna istihbarat bilgisi vererek Xalifan'da üç gerillanın şehit edilmesine iki gerillanında KDP güçlerinin eline esir düşmesine neden oldu.

ZANA DENİZ
 
İşgalci Türk Ordusu 1983 yılından itibaren Kürt Özgürlük Hareketine karşı her türlü yol ve yöntemi deneyerek saldırılarını sürdürüyor. Kürt Özgürlük Hareketine karşı Türk devletiyle işbirliği içerisinde hareket eden KDP, Türk devletinden aldığı destekle askeri ve istihbari örgütlerle Başûre Kurdistan'ın işgal edilmesinin önünü açıyor. 

KDP, 5 Ağustos 1991’de doğrudan Türk devletinin yanında yer alarak PKK’ye karşı savaştı. Dönemin Türk Genelkurmayı Doğan Güreş’in başlattığı 1992 Xakurkê saldırısına da dahil oldu. 21 Mart 1995, Mayıs 1995, Nisan 1996, Ocak 1997, Mayıs 1997, Temmuz 1997 ve günümüze kadar Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırılarda açık bir şekilde Türk devletiyle işbirliği yaparak Kürt halkına karşı ihanetçi rol oynadı.

KDP özel güçleriyle birlikte “Barış Gücü” adı altında bölgeye sürülen işgalci Türk ordusuna bağlı 35 bin asker, 16 Mayıs 1997’de Heyva Sor a Kurdistan’a ait Dezgay Jiyan u Awedan (DJAK) hastanesinin de aralarında bulunduğu birçok kurum ve kuruluşa saldırdı. DJAK hastanesinde bulunan ağır yaralı 9 PKK’li kurşuna dizildi. Aynı saatlerde YNDK Genel Merkezi, Mezopotamya Kültür Merkezi Hewlêr Şubesi, PKK Temsilciliği, Kürdistan Özgür Kadınlar Birliği (YAJK) Derneği, Welat ile Welatê Roj gazeteleri de aynı anda ağır silahlarla tarandı. Türkiye ve KDP’nin saldırıları sonucu 83 kişi katledildi. Saldırılardan sonra başlayan gözaltı ve tutuklama furyası da aylarca sürdü.

Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı gerçekleştirilen bu ihanet saldırısında çoğu gazi ve yaralı olmak üzere 52 PKK kadro ve çalışanı katledilirken, tutuklanan birçok kişiden de bir daha haber alınamadı. Bu dönemde çoğunun katledildiği düşünülen PKK kadro ve çalışanlarıyla birlikte 80 civarında silahsız insan KDP tarafından katledildi.

KDP her zaman işbirlikçi
Türk devleti, 1983’ten bu yana Başûrê Kurdistan’a yönelik 30’un üzerinde operasyon başlatmış, bu operasyonları 2017 sonrasıysa işgal harekâtına dönüştürmüştü, bütün bu gerçekleştirilen operasyonların hepsinde KDP güçleri istihbarat ve işbirliğiyle bu saldırılarda yerlerini aldılar. 

KDP’ye bağlı olan Zerevan ve Gûlan güçleri 23 Nisan’da Türk ordusunun Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik başlattığı işgal operasyonlarına aktif bir biçimde katıldı. Türk ordusuyla birlikte hareket eden bu güçler birçok alanda PKK’nin hareket kabiliyetini daraltmaya yönelik 40 yıl hiç uğramadıkları yerlere işgalci Türk ordusundan aldığı talimatla, kalekollar ve askeri noktalar inşa etti.
KDP, 26 Temmuz’da Metina bölgesinden Xakurkê’ye yola çıkan Xakurke eyalet komutanlarından Serwer Serhat ile gerillalar Dijwar Berxwedan ve Wargeş Çavreş kod adlı gerillaların etrafını kuşatmıştı. Yerel halkın HPG güçlerine verdiği bilgilere göre, KDP’ye bağlı güçler, grubun etrafını kuşatarak, bazı gerillaların şehit düşürdü ve bazılarının da yaralanmasına neden oldu. Şu ana kadar yaşanan bu olaya ilişkin KDP tekbir açıklama yapmış değil.

Açık ihanet 
KDP’nin ihanetçi çizgisi sadece bunlarla da sınırlı değil. HPG geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada 7 kişilik bir gerilla gruplarının Xelîfan bölgesi civarında Zap Suyu’nu geçmeye çalışırken KDP tarafından pusuya düşürülerek katledildiğini ifade etmişti. 

Katledilen gerillaların naaşlarının ailelerine verilmesi için aileler aylarca Semalka sınır kapısında çadır eylemi başlatmasına rağmen KDP, Türk ordusuyla işbirliğinde ısrar ederek ailelere tek bir açıklamada bulunmadı.

İşgalci Türk ordusunun Başurê Kurdistan'a dönük saldırılarına büyük destek veren KDP, işgalci Türk ordusunun SİHA saldırılarında ve yine karadan yapılan saldırılarda Türk ordusunun rahat hareket etmesine olanak sağlıyor.

Türk devleti Kürdistan Özgürlük Hareketine karşı 14 Nisan tarihinde Zap, Avaşîn ve Metîna'da başlattığı operasyonda, gerillaların muazzam taktik kabiliyetleri ve büyük direnişi karşısında ağır kayıplar vermeye devam ediyor.

Son günlerde özgürlük gerillası karşısında ağır kayıplar veren Türk ordusunun yardımına yine işbirlikçisi KDP koşuyor. Sadece Eylül ayında Kürdistan özgürlük gerillası işgalci Türk devletinin saldırılarını boşa çıkartarak birçok helikopterini özel taktiklerle düşürdü.

Helikopterlerinin gerilla tarafından düşürülmesini hazmedemeyen işgalci Türk ordusu, KDP desteğiyle gerillaya karşı saldırılarını arttırdı. 

Daha öncede Türk devletinin sıkıştığı her durumda işgalcilerin yardımına koşan KDP özel güçleri, yine gerilla alanlarında ağır kayıp veren Türk devletiyle işbirliğine girerek Türk devletinin kayıplarının önüne geçmeye çalışarak onlara yardımcı oluyor. 

Türk devletiyle işbirliği defalarca deşifre olan KDP, Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkından gelen çağrılara kulaklarını tıkayarak işbirliğini sürdürmeye devam ediyor. 

Başûr’un parası ile işgal
Geçtiğimiz günlerde KDP güçleri Girê Amediye ve Girê Hakkarî Direniş Alanları’nda işgalci Türk ordusuyla işbirliği yaparak yol ve savaş mevzisi yapım faaliyetlerine başladı. Gerilla güçlerinin bütün uyarılarına rağmen bu faliyetlerini sürdüren KDP güçleri Türk devletinin bölgeyi işgal etmemsi için Başûre Kurdistan halkının emeklerini Türk devletinin hizmetine peşkeş çekiyor. KDP'nin yaptığı sadece bununlada sınırlı kalmayarak Başûre Kurdistan'ın doğasının Türk devleti tarafından talan edilmesinede işbirliği çerçevesinde sessiz kalıyor.

Xelîfan’da KDP güçleri bir kez daha Türk devletine istihbarat desteği sağlayarak gerillaya yönelik saldırı düzenledi. İşgalci Türk devletinin KDP ortaklığıyla Xelîfan’da düzenlediği saldırıda 2 gerilla şehit düştü, 3 gerilla yaralandı. KDP’nin özel savaş medyası da saldırıyı doğrulayarak yaralı 2 gerillanın KDP güçlerinin elinde olduğunu belirttiler.

KDP'ye yakın haber ajansları ve internet siteleri yaralı olarak KDP'nin elinde bulunan HPG savaşçılarından  birininde hastahanede yaşamını yitirdiği diğer bir savaşçının ise Hewlêr’de yoğun bakımda olduğu ifade ediliyor. 

Konuya ilişkin açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, beş kişiden oluşan bir gerilla timinin Balîsan Vadisi’nde keşif uçaklarının saldırısına uğradığını belirtti. 3 gerillanın şehit düştüğünü ve 2’sinin yaralandığını belirten HPG-BİM, olayın açıklığa kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

HPG açıklamanın devamında gerilla grubunda Rêzan Botan, Armanc Zîlan, Karo Kobanê, Aşikar Colemêrg ve Zanyar Tavê isimli  savaşçıların olduğu ifade edildi. HDP BİM açıklamanın devamında, "Çok açık ki, sıcak savaş alanı olmayan bu alanda gece saatlerinde keşif uçağının birden gelip arazide yürüyüş halinde olan bir grubu tespit ederek vurması, arkadaşlarımızın çok organizeli bir istihbarat sistemi tarafından takip altına alındıklarını göstermektedir. Bu olayın, araştırılması ve netleştirilmesi gereken bir olay olduğu açıktır. Bu nedenle KDP güçleri tarafından alınan arkadaşlarımızın bir an önce tarafımıza iade edilmesini beklemekteyiz" diye belirtildi. 

HPG BİM'in ve Kürt halklının yaptığı bütün çağrıları görmezden ve duymazdan gelen KDP, elinde esir tuttuğu gerillaları acil bir şekilde güçlerine teslim etmeli ve bu konunun aydınlatılması için yurtsever Kürt halkından oluşan bir heyet oluşturularak bölgede incelenme yapılması gerekiyor.

KDP’nin kirli sicili 
KDP'nin bu tarz saldırılarda sicilinin kirli olduğu bütün Kürt halkının malumudur. Özellikle Geçtiğimiz yıl Xalîfan'da KDP tarafından katledilen Raman Tolhildan ve Serdem Cudi'nin ailelerinin KDP yönetiminden talep ettikleri hiçbir randevuya cevap vermeyen KDP ailelerin Başûre Kurdistan'a geçip cenazelerini almalarıda defalarca engellendi.

Kürt halkına her anlamda hesap vermek zorunda olan KDP'den Başûre Kurdistan halkı ivedilikle hesap sormalıdır. Kürt halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen şaşalı bir yaşam sürdüren KDP'nin yönetimi Kürt halkını bir birine düşman etmeye çalışarak kendi çıkarları ve çok inandığı Türk devletinin çıkarlarını korumaya çalışıyor. Bu duruma dur demek Kürt halkının sorumluluğu kadar, Kürt halkını birliğe çağıran siyasi partilerinde sorumluluğudur.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.