KDP koordinatları veriyor Türk uçakları bombalıyor

  • Metîna bölgesine yığınak yapan KDP güçleri, gerillanın koordinatlarını bildiriyor, Türk savaş uçakları da bombalıyor.

 

Türk ordusunun işgal saldırılarına büyük bir direnişle karşı duran gerillalar, diğer yandan da KDP’nin kuşatmasını yarmaya çalışıyor. Son eylemlerde en az 20 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylem ve saldırılarla ilgili şu bilgileri verdi:

*  Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 11 Haziran günü saat 09.00’da Avaşîn’in Kilise alanındaki işgalcilere yönelik bir hava eylemi gerçekleştirdi. Belirlenen hedefler başarılı bir şekilde vuruldu.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  Avaşîn’in Kela Mamreşo alanındaki işgalcilere yönelik 3-9 Haziran günleri arasında ağır silahlar ile art arda eylemler gerçekleştirildi; birçok mevzi darbelendi.

* Şehit Zêrîn Tepesi’ndeki türk güçleri 10 Haziran günü saat 09.00’da ağır silahlarla vuruldu; mevziler isabet aldı. Saat 09.10’da Şehit Zêrîn Tepesi’ndeki işgalciler bir kez daha ağır silahlarla vuruldu; 2 mevzi imha edildi.

*  Geliyê Basya alanı, 4 Haziran günü saat 09.00’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Geliyê Basya alanı 5 Haziran günü saat 15.50’de savaş uçaklarıyla bombalandı, arazide yangın çıktı.

*  Geliyê Basya alanı, 10 Haziran’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Werxelê alanındaki savaş tünellerinden işgalcilere yönelik 10 Haziran günü iki koldan koordineli bir sızma eylemi gerçekleştirildi. Ferdi silahlarla etkili şekilde vurulan Türk güçleri kaçmak zorunda kaldı ve birçok askeri malzemeyi ardında bıraktı. Gerillalar, 12 Haziran günü 06.00-07.00 saatleri arasında işgalcilere ait 250 kilogram patlayıcıya, 1 askeri çantaya, 1 mayın dedektörüne ve 1 dürbüne el koydu.

*  Werxelê alanındaki savaş mevzilerine yaklaşmak isteyen işgalcilere karşı 12 Haziran günü saat 08.00’de bir eylem gerçekleştirildi. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekildi. Daha sonra savaş tünellerine gaz bombalarıyla saldıran işgalcilere karşı ferdi silahlarla eylem yapıldı. Uzaklaşmak zorunda kalan işgalciler, saat 15.30’da dronlarla savaş mevzilerine yakınlaşmak istedi, ancak bu dronlar vurularak imha edildi.

*  Türk ordusu aynı gün 21.00.22.50 saatleri arasında Werxelê, Mervanos, Mamreşo ve Şûkê alanlarındaki güçlerini değiştirdi.

*  Ertesi günün sabahı Werxelê alanı sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı, buna savaş uçaklarının 8 defa bombardımanı eşlik etti.

*  Zap’ın Şehit Mervan Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik 10 Haziran günü saat 07.40’ta suikast taktiğiyle eylem gerçekleştirildi; 1 asker öldürüldü.

*  Şehit Mervan Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik 11 Haziran günü saat 08.30’da suikast yapıldı; 1 asker öldürüldü.

* Şehit Mervan Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik 11 Haziran günü saat 14.40’ta ağır silahlarla eylem gerçekleştirildi. Askerlerin bulunduğu çadır isabetle vuruldu; çadır imha edildi, 3 asker de öldürüldü. İşgalciler saat 15.20’de ölülerini Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırdı.

*  Şehit Şahin alanı 11 Haziran günü sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı, arazide yangın çıktı.

*  Karker alanı 11 Haziran günü saat 11.30’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  Çemço alanı, 11 Haziran günü saat 19.30’da sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı.

*  Şemzînan’daki Meleyan Karakolu’ndan çıkarak Meleyan Boğazı’na doğru Transit tipi araçla giden işgalcilere 10 Haziran günü saat 16.30’da yönelik sabotaj yapıldı. Araç imha edildi, 2 asker öldürüldü.

* Kunîşka alanı, sınırdaki karakollardan 12 Haziran günü atılan obüs ve katuşalarla bombalandı, arazide yangın çıktı.

*  Sîda alanı, aynı gün öğle saatlerinde savaş uçaklarıyla 3 kez bombalandı.

*  Çemço alanı, 12 Haziran günü savaş uçaklarıyla bombalandı.

*  T Harfi alanı, 12 Haziran günü saat 16.20’de T Harfi alanı helikopterlerle bombalandı.

*  Kunîşka alanı, 12 Haziran günü saat 21.30’da Kunîşka  helikopterlerle bombalandı. Gerillanın müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  YJA Star gerillaları, 12 Haziran günü saat 06.00’da Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Axîn Tepesi’ndeki işgalcileri ağır silahlarla vurdu; 2 asker öldürüldü.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  Metîna’nın Şikêrên Sor alanında 11 Haziran günü saat 12.45’te suikast eylemi yapıldı; 1 asker öldürüldü.

*  Kêste alanındaki savaş mevzilerine 11 Haziran günü saat 15.10’da ilerlemek isteyen Türk işgalciler sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1 asker öldürüldü, 2’si yaralandı. Daha sonra araziye dağılan işgalciler iki kez sabotaj taktiğiyle vuruldu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi. Türk ordusu, ölü ve yaralılarını Skorsky helikopterlerle alandan götürdü.

*  Metîna bölgesi, 11 Haziran günü 21.00-21.30 saatleri arasında saldırı helikopterleriyle yoğun bir şekilde bombalandı. Şikêrên Sor ve Militan Boğazı’ndaki işgalciler değiştirildi. Aynı zamanda saldırı helikopterleri bilinçli bir şekilde Birîfka alanında pêşmerge noktasına yakın yerleri bir buçuk saat boyunca bombaladı.

*  Metîna bölgesinde süren işgal saldırısı, 12 Haziran günü saat 05.30’da Êzîdî köyüne doğru genişledi.

Metîna’daki KDP faaliyeti

*  Metîna’da KDP güçleri bulundukları yerde yoğun mevzi ve yol yapma çalışmalarını sürdürüyor. 12 Haziran günü sabah saatlerinde gerilla tarafından ilgili bölgede bir deneme yapıldı. Gerillanın bulunduğu koordinatın KDP güçleri tarafından tespit edilmesi ardından bunun Türk devletiyle paylaşıldığı anlaşıldı. Bu temelde 12.25 ve 12.30 saatlerinde Türk uçakları tarafından gerillanın bulunduğu alana yönelik bombardıman yapıldı. Gerillalar, gerekli tedbirleri aldığı için herhangi bir kayıp vermedi.

Egîdên Botanê Zafer Hamlesi

* Botan Sahası’nda başlatılan Egîdên Botanê Zafer Hamlesi çerçevesinde Sêrt’în Perwarî ilçesine bağlı Besta alanında bulunan Osyan ile Aqîr köyleri arasındaki tepede bir süredir konumlanan Türk güçleri denetim altına alındı. Bu güçlere 9 Haziran günü saat 22.30’da bu işgalcilere yönelik koordineli gerilla eylemi gerçekleştirildi. Birinci eylem kolu, 3 askerin bulunduğu mevziyi ve 1 askerin bulunduğu kuleyi vurdu; 4’ü de öldürüldü. İkinci eylem kolu, 3 askerin olduğu mevziyi vurdu; 2 asker öldürüldü. Aynı zamanda tepede bulunan 1 baz istasyonu da imha edildi.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.