Kela Mamreşo’da 4 asker öldürüldü

❏

  •  Avaşîn’e bağlı Kela Mamreşo alanındaki Türk güçlerini 2 koldan hedef alan gerilallar, 3 mevziyi imha ederek, 4 askeri öldürdü. 

 

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, etkili eylemlerle de yanıt veriyor. 


* Hareketli gerilla timleri, 6 Ekim günü saat 1.30’da Avaşîn’e bağlı Kela Mamreşo alanında bulunan işgalcilere karşı 2 koldan koordineli bir gerilla eylemi gerçekleştirdi. Birinci eylem kolu, 2 mevziyi yakın mesafeden hedef alarak vurdu. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 mevzi imha edilmiş ve mevzilerde bulunan en az 4 işgalci cezalandırıldı. İkinci eylem kolu, 1 mevzi ve mevzi çevresinde bulunan işgalcileri hedef alarak yakın mesafeden vurdu; 1 mevzi ve içinde bulunan mobesse kamera sistemi imha edildi, burada cezalandırılan işgalci sayısı ise netleştirilemedi. Eylemin ardından işgalciler kayıplarını helikopterlerle alandan uzaklaştırdı.
* Bu kapsamlı eylem, Girê Sor ve Mamreşo’da işgalci TC devletinin yasaklı kimyasal silah saldırıları sonucunda şehadete ulaşan gerillaların intikamı için gerçekleştirildi.
* Gerillalar, 6 Ekim günü saat 08.30’da Colemêrg’in Çelê ilçesine bağlı Şikêr karakoluna yönelik bir eylem yaptı; 1 mobesse kamera sistemi imha edildi.
* Zap bölgesine bağlı Çiyayê Reş alanı, işgalci Türk ordusu tarafından ağır silahlarla bombalandı.
* Avaşîn’in Mamreşo alanı, 6 Ekim günü saat 13.50’de işgalci Türk ordusu tarafından obüs ve ağır silahlarla bombalandı.
* Zap bölgesine bağlı Kunîşka ve Sîda alanları, 7 Ekim günü 09.00-09.20 saatleri arasında savaş uçakları tarafından bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.