Kelepçeli ameliyat dayatıldı

Şivekar Ataş ve annesi Rabia Ataş

Şivekar Ataş ve annesi Rabia Ataş

  • Rahmindeki kitle nedeniyle ameliyat edilmesi gereken tutsak Şivekar Ataş, 'yer yok' denilerek aylarca bekletildi; ameliyat sırasında da kelepçeleri çıkarılmak istenmedi.

Tutsak Şivekar Ataş, rahmindeki kitle sebebiyle ameliyata alındı. Elinde bulunan kelepçe doktorların itirazı sonrası çıkarıldı. Hastane önüne giden anne Rabia Ataş, ısrarlarına rağmen kızını göremedi. 

Muş’ta 2016'da tutuklanan ve “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 15 yıl ceza verilen Şivekar Ataş şu anda Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor. Cezaevine girmeden önce hiçbir hastalığı bulunmayan Şivekar Ataş, cezaevinde birçok hastalıkla mücadele etmeye başladı. İlk olarak kalp yetmezliği başlayan, ardından rahminde kitle tespit edilen Şivekar Ataş, rahmindeki kitle nedeniyle ameliyat edilmesi gerekirken 'yer yok' denilerek aylarca bekletildi. Mart'ın ilk haftasında götürüldüğü hastanede ameliyat edilen Şivekar Ataş, bir gün boyunca eli yatağa kelepçeli bir şekilde kaldı. Doktorların müdahalesi sonrası Şivekar’ın elindeki kelepçe çıkarılırken, kapının önündeki kolluk ekiplerinin ise kelepçeyi çıkarmamakta direttiği öğrenildi.

Günlerce bekledi, göremedi

Ameliyat haberini aldıktan sonra Amed’den İstanbul’a giden anne Rabia Ataş, günlerce hastane önünde beklemesine rağmen kızını göremedi. Kızının dört gün hastanede kaldıktan sonra, “Arkadaşlarım bana daha iyi bakar” diyerek cezaevine gitmeyi talep ettiğini aktaran Rabia Ataş, “Hastanede günlerce beklememe rağmen onu bir kere görmeme izin vermediler” dedi.

Tedavi de işkenceye döndü

Kızını cezaevine götürüldükten sonra da göremediğini belirten Rabia Ataş, şunları söyledi: “Ne benim kızımın ne de diğer hasta tutsakların yeri cezaevidir. Benim kızımın hastalıkları işkence ve açlık grevlerinden sonra başladı. Ameliyat oldu ama şimdi ne olacak, onu da bilmiyoruz. Dört gün boyunca hastanede tek başına kaldı. İlk gün elleri kelepçeli tutmuşlar onu. Elleri kelepçeli ameliyat ettirmek istediler. Doktorlar izin vermedi. Şimdi sorsak adalet var derler ama Türkiye’de adalet falan yok. Benim kızım tedavi olmaya giderken bile işkence gördü. Beni yanına bir kere dahi almadılar.”

 

 

Bizi yalnız bırakmayın

Hem kızı hem de diğer tutsaklar için Amed’de üç ayı aşkın bir süredir Adalet Nöbeti tuttuklarını anımsatan Rabia Ataş, şöyle konuştu: “Bizi yalnız bırakmayın. Bugün eğer İmralı’daki tecrit kalksaydı cezaevlerinin üzerindeki tecrit de kalkardı. Bu tecrit sona ermezse de başlatılan grev ölüm orucuna dönüşecek. Biz cezaevlerinden cenaze çıkmasın diye buradayız. İnsanlar hem bu nöbeti hem de cezaevlerini unuttu. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz burada tek kalsak da bizim eylemimiz devam edecek.” İSTANBUL

 

* * *

Açlık grevi 121. günde

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" kampanyası kapsamında 27 Kasım'da başlattığı dönüşümlü açlık grevi, 121. günde. Tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından 12 Şubat’ta yapılan açıklamada, "Seçim sonrasına kadar Önderliğimiz üzerindeki tecridin devam etmesi halinde eylemimizi bir üst aşamaya taşıyacağımızı ve sonuç alana dek sürdüreceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz" denilmişti. Tutsak yakınları öncülüğündeki Adalet Nöbeti de 7 kentte devam ediyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.