Kendi askerlerini yakan kimyasal kullanmaz mı?

  •  AKP-MHP hükümeti, Kürt soykırımını tamamlamak ve iktidarını sürdürmek için 7 aydır Medya Savunma Alanları'nda sürdürdüğü işgal saldırılarında hiçbir insani, hukuki ve ahlaki normu tanımıyor. 
  •  6 ayda 2 bin 500 kez yasaklı bomba ve kimyasal silah kullanan; 44 gerillayı kimyasal silahlarla şehit eden Türk ordusu, HPG'nin günlük olarak yer ve zaman, bazen de isim vererek duyurduğu asker kayıplarını ise gizliyor. 
  •  Türk ordusu, asker cenazelerini almıyor, bazen uçurumlardan atıyor, bulundukları alanları bombalıyor. Bunları paylaşan HPG, Türk ordusunun 11 Eylül'de asker cenazelerini yaktığını açıklamıştı. Bu vahşet de görüntülendi.

Türk ordusunun, devam eden işgal saldırıları sırasında asker cenazelerini bombaladığını, bazen uçurumdan attığını, hatta yaktığını paylaşan HPG’nin açıklamalarını teyit eden görüntüler de paylaşıldı.

ANF’ye ulaşan ve 11 Eylül 2022’de Zap’ın batısına düşen Girê Cûdî Direniş Alanı’nda çekildiği anlaşılan görüntüler, dehşet verici. HPG, isimlerini, künyelerini ve hatta görüntülerini paylaşmasına rağmen kayıplarını gizleyen Türk ordusunun, askerlerinin cenazesini yaktığı görülüyor. HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 12 Eylül tarihli açıklamasında Türk ordusunun kendi askerlerinin cenazesini yaktığını duyurmuştu. Açıklama şöyleydi: 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Çekdar savaş tünellerine 11 Eylül’de girmeye çalışan Türk askerleri, denetim altına alındı. Denetim altına alınan askerler, saat 10.00’da önce pusuya düşürülerek, sonra da sabotaj taktiğiyle vuruldu. Savaş tünellerindeki gerilla ile hareketli timlerin eş zamanlı ve koordineli gerçekleştirdiği bu eylemde daha sonra Türk askerleri el bombaları, ferdi silah ve suikast taktiğiyle vuruldu. Bu vuruşlarda 1'i rütbeli en az 10 Türk askeri öldürüldü, 4'ü de yaralandı. Öldürülenlerin isimlerinin Savaş, Fatih, Gökhan, Serkan, Burak, Naci, Harun, Mert, Oğuz ve Fuat olduğu tespit edildi. Eylem alanı üzerinde uçurulan 1 dron vurularak darbelendi. Daha sonra harekete geçen 2 asker daha suikast taktiğiyle vurularak öldürüldü. 

* Türk ordusu, üzerlerindeki silah ve malzemelerin gerillanın eline geçmemesi için asker cenazelerinin olduğu yeri savaş uçakları ve obüslerle bombaladı. Türk ordusu olay yerini savaş uçakları ve obüslerle bombaladıktan sonra saldırı helikopterlerinden yakıcı roketlerle kendi askerlerinin cenazesinin olduğu yeri bombalayıp ateşe vererek, asker cenazelerini yaktı. Eylem alanı ve cezalandırılan işgalcilerin bir kısmının cenazesi halen (açıklamanın yapıldığı öğleden sonra) gerillanın denetimi altındadır. Saat 10.00’dan 16.00’ya kadar süren eylemlerde toplam 12 asker öldürüldü, 4'ü yaralandı ve 1 dron vurularak darbelendi. 

Yine ses yok

ANF, söz konusu görüntüleri, dün saat 09.04'ten itibaren servis etti, bütün Kürt medyası da paylaştı. Kayıplarını gizleyen, kimyasal silah kullandığına daik açıklamalarını uzun süre görmezden geldikten sonra inkar etmeyi seçen Türk hükümeti, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile denetimlerindeki Türk medyası, herhangi bir reaksiyon göstermedi. Türk muhalefeti ve yayın organları da sessiz kalmayı tercih etti. İki askerini 22 Aralık 2016'da yakan DAİŞ'ten sonra cenaze de olsa askerini yakan Türk ordusu, böylece kimyasal silah kullanmak dahil her tür vahşete imza atacak tıynette olduğunu da gösteriyor.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.