Kent, barosuna sahip çıkıyor

Amed Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bileşenleri

Amed Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bileşenleri

  • Amed Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bileşenleri, Baro Başkanı Nahit Eren ve ailesine yönelik ölüm tehditlerine tepki göstererek, “Mesajın farkındayız, sessiz kalmayacağız” dedi.

Amed Kent Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleri, Baro Başkanı Nahit Eren ve ailesine yönelik sosyal medya üzerinden yapılan ölüm tehditlerine ilişkin baro hizmet binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan Mehmet Kaya, Amed Tabip Odası, KESK ve bağlı sendikalar, baro avukatları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller Sol Parti ile çok sayıda kişi katıldı. 

Platform adına ortak basın metnini Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rojda Yılmaz okudu. Ülke olarak tarihi belirlenmiş bir seçim sürecine girildiğine dikkat çeken Yılmaz, Amed Barosu Başkanı Nahit Eren ve ailesini hedef alan tehditlere dikkat çekti. Yılmaz,  "Böylesi önemli bir süreçte söz konusu tehditlerin yapıldığı hesaplarda, 1990’lı yılların karanlığına sebep, paramiliter yapılar ile bu yapıları kuran kişilerin isim ve sembollerinin kullanılarak, kentimize verilen mesajın farkındayız” dedi. 

Sessiz kalmayacağız, yanındayız

Amed kentinin provokasyon ve gerilimlere zemin olarak kullanılmasına asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, “5 Haziran 2015 tarihinde İstasyon Meydanı’nda gerçekleşen bombalı saldırı hala bu kentin hafızalarında tazeliğini koruyorken, 28 Kasım 2015 tarihinde Dört Ayaklı Minare önünde katledilen Baro Başkanımız Avukat Tahir Elçi’nin yarası daha kapanmamışken, Nahit Eren ve aile bireylerine yönelik bu tehditlere tabii ki sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

Yılmaz, devlet organlarının, bu tehditler karşısında suskun kalmasını kabul etmediklerini; bu tehditler karşısında suskunluğun ve yargının cezasızlık pratiğinin de birilerini cesaretlendirdiğini çok iyi bildiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Baromuzun başkanı ve ailesine yönelik tehditleri kınıyor, tüm kentin baromuzun yanında olduğunu bilmesini istiyoruz. Bu suçun failinin tespiti ve yaşanacak tüm provokatif girişimlere karşı gereken tedbirlerin alınmasının başta yargı makamları olmak üzere kamu gücünü elinde bulundurulanların sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.”  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.