Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından mimarlık kültürünün gelişmesi, tarihi mirasın korunması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amacı ile 2007 yılından bu yana, “İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali” adı altında gerçekleştirdiği 8. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali bu yıl13-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Gezi’de yaşamını yitirenlere adanıyor

Festival tüm dünyada, her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü, Uluslararası Mimarlar Birliği’ninüyesi 1.400.000 mimar tarafından aynı anda kutlanan  “Dünya Mimarlık Günü” nedeniyle Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nce gerçekleştirilen “Mimarlık ve Kent Şenliği” etkinlikleri kapsamında düzenlenmekte.
“Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali” kapsamında ise, uluslararası kategoride yarışma düzenlenmekte ve ödüller verilmekte. Festival, “mimarlık ve kent” odağında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmanın yanı sıra konuyla ilgili mimar, yönetmen ve uzmanların etkinlik kapsamında İstanbul’da buluşmalarına ortam hazırlayarak Türkiye’yi ve mimarlık ortamını geniş kesimlere tanıtmayı öngörmekte.
Mimarlar Odası, Taksim Dayanışması Sekreterliğini üstlenen meslek odalarından birisi olarak, bu yıl ki festivali Gezi Direnişi’nin birinci yılı dönümü vesilesiyle Gezi’de yaşamını yitirenlere ve direnenlere adıyor. Festival kapsamında, belgesel ve canlandırma türündeki filmlere yer verilecek. Yurtiçinden ve yurtdışından yarışmaya katılarak ön elemeyi geçmiş olan filmler, seyirci ile buluşturulacak ve bu filmler arasında bir yarışma gerçekleştirilecektir.

Festivalde çeşitli söyleşi ve etkinlikler de düzenlenecek.

İSTANBUL