KGAÖ toplandı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü, liderler zirvesi 6 üye devletin devlet başkanlarının katılımı ile Ermenistan’ın ev sahipliğinde başladı. Açılış konuşmasını yapan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, iki yıldan beri devam eden Azarbeycan saldırganlığı karşısında suskun kalan KGAÖ’nün tavrı için; "hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) toplantısına Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve KGAÖ Genel Sekreteri Stanislav Zas katıldı.

Açılış konuşmasında Azerbaycan’ın, KGAÖ Üyesi Ermenistan’a son 2 yılda defalarca saldırdığını söyleyen Paşinyan, “Bugüne kadar örgütün Azerbaycan’ın saldırganlığına tepkisi hakkında bir karara varması mümkün olmadı. Bu gerçekler, hem Ermenistan içinde hem de dışında KGAÖ’nün imajına zarar veriyor. Bunu, örgütün Ermenistan başkanlığındaki başarısızlığı olarak görüyorum” ifadesini kullandı. Nikol Paşinyan, "Azerbaycan'ın saldırganlığı karşısında Rusya öncülüğündeki güvenlik ittifakının ülkesinin yardımına koşmadığını" belirterek bu durumdan ötürü hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.

Paşinyan, Kazakistan'da ocak ayındaki olaylara KGAÖ'nün müdahalesini hatırlatarak, “Başarılı eylemlerimizi de not etmeliyim. Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'in bu yılın ocak ayında ülkede asayişin yeniden sağlanmasına destek talebiyle yaptığı çağrıya verdiğimiz tepkiyi kastediyorum. Bu durumda sorunu bir gecede çözdük. Bu da Kazakistan'ın iç kaosu önlemesini sağladı.” diye konuştu.

Paşinyan, bu yıl Kolektif Güvenlik Anlaşması'nın imzalanmasının 30. yılı ve KGAÖ'nün kuruluşunun 20. yılı olmasına rağmen örgütün ruh halinin hiçbir şekilde bayram havasında olmadığını kaydetti. ERİVAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.