Kiev’e füze saldırısı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Rusya, Ukranya'nın çeşitli kentlerine hava saldırısı düzenledi. Rus hava saldırısının ana hedefinde Kiev ve Odessa vardı. Sanayi alt yapısının da hedeflendiği saldırıda ölü ve yararlılar var. 

Ukrayna’nın başkenti Kiev başta olmak üzere çeşitli bölgelerine Rusya geniş kapsamlı hava saldırısı düzenledi. Kiev Sivil ve Askeri İdare Başkanı Serhiy Popko "Kiev'e eşi benzeri görülmemiş şiddet, yoğunluk ve çeşitlilikte bir hava saldırısı serisi sürüyor" dedi. Ukrayna tarafından yapılan açıklamaya göre bugünkü saldırı Kiev'e Mayıs ayı başından bu yana düzenlenen dokuzuncu saldırıya sahne oldu. Başkente Hazar Denizi Bölgesinden seyir füzelerinin de atıldığı belirtiliyor.
Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko saldırıda düşen molozlar sonucunda bir işyerinde yangın çıktığını söyledi.  Karadeniz liman kenti Odessa'da bir sanayi sitesine düzenlenen saldırıda bir kişi öldü, iki kişi de yaralandı. Ukrayna Ordusundan yapılan açıklamaya göre Vinnıtsya bölgesine seyir füzeleri atıldı, Hmelnitski'de de patlamalar olduğu haber alındı.
Saldırılar, Çin'in Avrasya İle İlişkilerden Sorumlu Özel Temsilcisi Li Hui'nin Kiev'de bulunduğu sırada meydana geldi. İki günlük ziyaret için Kiev'e giden Li Hui, Ukrayna ile Rusya arasında bir barış görüşmelerinin başlamasını sağlamak için diplomatik temaslarda bulunuyor.
Li Ukrayna'dan sonra Polonya, Almanya, Fransa ve Rusya'yı da ziyaret edecek. Batılı ülkeler Çin'in Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabalarına kuşkuyla yaklaşıyor. KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.