Kılıçdaroğlu: HDP’yi ziyaret edeceğim

Kemal Kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu

  • Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Elbette HDP’yi ziyaret edeceğim” açıklaması yaptı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamasının ardından HDP  ile ilgili başlayan tartışmalara dair konuştu. Halk TV’ye konuşan Kılıçdaroğlu, “HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkan Vekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek.”

HDP Eşbaşkanı Sancar: Muhatabamız adaydır

İYİ Parti dışındaki bütün partilerle geçmişten beri heyetler düzeyinde görüşmeler yaptıklarını hatırlatan HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, “Bundan sonra bizim muhatabımız Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayıdır” dedi.

Sancar, video içerik platformu Gain'de yayınlanan “Mirgün Cabas Canlı” programına katılarak gündemdeki konu başlıklarına dair değerlendirmelerde bulundu. Sancar, "Bizim yapacağımız görüşme CHP ile bir görüşme olmayacaktır. Bizim görüşmemiz Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibiyle olacaktır. Bu görüşme CHP-HDP diyaloğu değildir. Dolayısıyla ortada HDP-CHP görüşmesi gibi başlıklar atılması doğru değil. 6 Mart'tan itibaren Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayıdır. CHP-HDP görüşmesi şeklindeki kavramsallaştırma yanlış anlaşılmalara yol açabilecek bir formül" dedi.

Bizim de söylediğimiz

6'lı Masa'daki kriz döneminde CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "İktidar değişikliği yetmez, zihniyet değişikliği gerekir" sözlerini hatırlatan Sancar, şunları söyledi: “En başından beri bizim de söylediğimiz şey. İktidarın bugün HDP'ye, Kürtlere ve Kürt sorununa dair zihniyetini ve dilini kullanmak bu iktidara destek olmaktan başka bir anlama gelmez. İktidardan kurtulduğumuzda da yeni yönetimin demokrasiye giden yolu açacak bir perspektife sahip olması gerektiğini belirtiyoruz. Bu görüşme CHP-HDP diyaloğu değildir. İYİ Parti çevrelerinin ifade ettiği şey gerçeği yansıtmıyor. Bundan sonra tek tek partilerle çeşitli temaslar olur fakat bundan sonra bizim muhatabımız Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayıdır. İttifak içindeki çekişmeler de bizim konumuz olmaktan çıkar, kendi iç meseleleridir. Hiç kimsenin bu iktidarın devamlılığına yol açacak tutumlara ve sözlere yanaşmaması gerekiyor. Burada sorunlar çıkarsa öncelikle Millet İttifakı kendi içinde bu sorunları çözmek zorunda. Bizimle muhataplık ise Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden olacaktır.” ANKARA

 

*****

Sözlü savunma ertelendi

AYM, HDP’nin sözlü savunma tarihinin ertelenmesi talebini kabul etti. 

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'nin kapatma davasında sözlü savunmanın tarihini partinin talebi üzerine erteledi. AYM, HDP’nin kapatma davasına ilişkin sözlü savunmayı 11 Nisan’da yapılmasına karar verdi.

HDP Hukuk Komisyonu Eşsözcüsü Serhat Eren, Anayasa Mahkemesi’nin başından bu yana kararları kendilerine tebliğ etmediğini belirterek, Anadolu Ajansı üzerinden gelişmeleri duyduklarını söyledi. Eren, henüz kararın tebliğ edilmemesi nedeniyle içeriğinin bilinmediğini kaydetti.

 

*****

Hazine yardımı blokajı kalktı

AYM, HDP'ye açılan kapatma davası sürecinde partinin aldığı Hazine yardımının durdurulmasına ilişkin kararın iptali başvurusunu görüştü. AYM, oy çokluğuyla HDP'nin Hazine yardımı ödenen hesaplarına geçici bloke konulmasına dair kararı kaldırdı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.