Kimya tesisinde patlama

  • Leverkusen'de bulunan bir kimya tesisinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybederken, dördü ağır olmak üzere 16 kişi de yaralandı.

Almanya'nın Leverkusen kentindeki bir kimya tesisinde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre bir kişinin hayatını kaybettiği patlamada, 16 kişi yaralandı, 4 kişiden ise haber alınamıyor.

Almanya'nın Leverkusen kentinde bulunan Currenta şirketine bağlı kimya tesisinde bugün sabah saatlerinde büyük bir patlama yaşandı. İlk belirlemelere göre bir kişinin hayatını kaybettiği patlamada, dördü ağır olmak üzere 16 kişi yaralandı. Dört kişinin ise kayıp olduğu açıklandı.

Bayer bünyesinde faaliyet yürüten Currenta şirketi patlamanın saat 9.40'ta meydana geldiğini duyurdu. Bürrig'deki atık merkezinde bulunan yakıt deposunda meydana gelen patlamaya neyin neden olduğu henüz bilinmiyor.

Patlamanın meydana geldiği bölgede geçen 1 numaralı otoyolu kapatılırken, NINA adlı akıllı telefon uygulamasıyla vatandaşlara "aşırı tehlike" uyarısı yapıldı. Ayrıca bölge sakinlerinden evlerini terk etmemeleri, pencere ve kapılarını kapalı tutmaları, acil durum numaralarını olabildiğince meşgul etmemeleri istendi.

FOTOĞRAF: Yeni Özgür POLİTİKA-LEVERKUSEN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.