Kimyasalı her gün kullanıyor

Gerilla

Gerilla

  • Türk ordusu, uluslararası sessizlikten de cesaret ederek Medya Savunma Alanları'ndaki yasak bomba ve kimyasal silah kullanımını rutinleştirdi; önceki gün de 17 defa başvurdu. 

Türk ordusu, 20 Kasım'da Medya Savunma Alanları'nda 6 kez yasaklı bomba ve 11 kez de kimyasal silah kullandı. Savaş uçakları 2 defa, saldırı helikopterleri de 34 defa saldırdı. Obüs, havan, tank ve ağır silah atışları da kesintisiz olarak eşlik etti. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 5 Türk askerini öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusunun istediği sonucu alabilmek için sistematik bir şekilde kimyasal silah ve yasaklı bomba kullanımına dayalı saldırı konseptini sürdürdüğü hatırlatıldı. Devam eden savaşı ayrıntıları şöyle:

Zap Bölgesi

* Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 20 Kasım 06.30 ve 09.30 saatlerinde orta otomatik silahlarla iki kez vuruldu; 3'ü öldürüldü. 

* Sîda Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 20 Kasım saat 11.00’de ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

* YJA Star gerillaları, Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini, 20 Kasım saat 16.50’de suikast taktiğiyle vurarak 1'ini öldürdü. 

Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 20 Kasım saat 16.00’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’na 20 Kasım saat 20.15’te indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri, hedef alındı. Helikopterler müdahale sonucu uzaklaşmak zorunda kaldı.

Yasaklı bomba ve kimyasal

* Türk ordusu, 20 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Çekdar savaş mevzilerini 4 kez ve Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerini 2 kez yasaklı bombalarla bombaladı. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Çekdar savaş mevzileri, 20 Kasım saat 16.20’de 1 kez kimyasal silahlarla bombalandı.

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, 20 Kasım 09.00 ve 18.00 saatleri arasında 10 kez kimyasal silahlarla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

* Türk ordusu, 20 Kasım’da Goşînê alanını savaş uçaklarıyla 2 kez bombaladı. 

* Saca, Çemço, Kurêjahro, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 20 Kasım'da saldırı helikopterleriyle 34 kez bombalandı.

* Saca, Sîda, Çemço, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları, 20 Kasım’da obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. 

* Türk ordusu, Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.