Kirliliğin değil, çözümün parçası olun

Dünya Haberleri —

Hükümetlerin iklim politikası Brüksel'de protesto edildi/foto: Nicolas Maeterlinck-AFP

Hükümetlerin iklim politikası Brüksel'de protesto edildi/foto: Nicolas Maeterlinck-AFP

  • 80 örgütün yanı sıra çevre hareketlerinin, sendikaların, gençlik örgütlerinin ve tarım örgütlerinin birleşmesiyle gerçekleşen iklim yürüyüşünde “Gezegen çok sıcak, hükümetin umurunda değil” sloganları ile dikkat çekti.

 

Belçika'nın başkenti Brüksel'de binlerce kişi, İskoçya'nın Glasgow kentinde ay sonu yapılacak zirve öncesinde iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla dev bir gösteri düzenledi.

Kuzey Tren İstasyonu'ndan Cinquantenaire Parkı'na doğru yürüyen yaklaşık 25 bin kişi "Yeşil düşünün", "Çözümün parçası olun, kirliliğin değil", "Toprak anamıza saygı", "Bugün oy kullanamayan gelecek 10 jenerasyonu düşünün," Fosil yakıtlardan özgürleşin", "Değişim istiyoruz ama iklimde değil", "Zamanımız yok" yazılı pankartlarını taşıdı. 

80 örgütün yanı sıra çevre hareketlerinin, sendikaların, gençlik örgütlerinin ve tarım örgütlerinin birleşmesiyle gerçekleşen iklim yürüyüşü İklim Koalisyonu tarafından düzenlendi. Eylemde, “Gezegen çok sıcak, hükümetin umurunda değil” sloganları ile dikkat çekti.
BBC''de yer alan habere göre VRT’ye konuşan İklim Koalisyonu başkan yardımcısı Zanna Vanrenterghem “İklim krizi acımasızca oturma odalarımıza girdi, bu yaz meydana gelen selleri düşünün, tüm bunlara rağmen politikacılar turisti gibi davranıyorlar ve yeterince kolları sıvamıyorlar.” dedi. Mesaj basit, iddialı dayanışma ve tutarlı önlemler talep ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.