Ortaokul müdürü 10 öğrenciye tacizden tutuklandı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Eskişehir’de Alpu Ortaokulu ve Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu'nda müdür olan Mustafa Kartaler, 10 öğrenciye cinsel tacizde bulunmaktan dün çıkarıldığı Beylikova Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. 

Eskişehir’de Alpu Ortaokulu ve Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu'nda müdür olan Mustafa Kartaler, 10 öğrenciye cinsel tacizde bulunmaktan dün çıkarıldığı Beylikova Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ı görevden aldı. Hakan Cırıt’ın yerine ise İstanbul Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman atandı. Mustafa Kartaler’in siciline rağmen 2 okula birden müdür olarak atanmasına karşı Milli Eğiti Bakanlığı’nca soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Alpu Kaymakamı Kübra Karaalioğlu’nun da okul müdürü Mustafa Kartaler hakkında Eskişehir Valiliği’ne 2 Şubat'ta “uyarı yazısı” gönderdiği ortaya çıktı. 

Eskişehir Valiliği İl İdare Kurulu’na gönderilen yazıda “okul müdürü Mustafa Kartaler’in tehlike arz ettiği, daha önce de uyarı, kınama ve maaş kesme cezaları aldığı belirtildi.

 

Kayıp kadın ölü bulundu

Kayseri’de Rabia Mansur’dan bir haftadır haber alamayan yakınları polise kayıp başvurusunda bulundu. Bir haftadır bulunamayan Rabia’ın cansız bedeni Talas ilçesinde bulunan Derevenk Vadisi yatağında bulundu. Rabia’nın cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından otopsisi yapılmak üzere Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Sıla’nın katili 10 suçtan sabıkalı

.
Hüseyin Can Gökçek

Giresun’da 16 yaşındaki Sıla Şentürk ‘nişanlısı’ denilen Hüseyin Can Gökçek adındaki erkek tarafından kesici aletle katledildi. Şehir dışına kaçmak isterken yakalanan failin bir yıl önce Sıla’yı kaçırdığı ve tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Sıla’nın ailesinin şikayeti üzerine yakalanan fail, tecavüz, kaçırma ve alı koymadan tutuklandı. Ailenin şikayetini çekmesi üzerine bir ay sonra serbest bırakılan fail Sıla’yı ölümle tehdit etti. Bir süre devlet korumasında kalan Sıla felç geçiren babaannesine bakarken Hüseyin Can Gökçek tarafından katledildi. Failin 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu belirtildi. 

 

Kuveyt muğlak madddeyi kaldırdı

Kuveyt’te ‘karşı cinsin taklit edilmesini suç sayan’ ceza kanunun 198. maddesi Kuveyt Anayasa Mahkemesi tarafından bozuldu. Euronews’te geçen habere göre Uluslararası Af Örgütü, söz konusu kararı, Körfez bölgesindeki transeksüel bireylerin hakları açısından "büyük bir adım" olarak niteledi.

Mayıs 2007'de Kuveyt Meclisi, ceza yasasının 198. maddesini değiştirmişti. Düzenleme ile "toplum içinde uygunsuz hareketleri ve karşı cinsin taklit edilmesi bir yıla kadar hapis ve para cezası ile cezalandırılabilecek bir suç" haline getirilmişti.

Anayasa Mahkemesi'nin web sitesinden yapılan açıklamada, 198'inci maddenin "suçun tanımlanmasına yönelik nesnel standart sağlamadığı için anayasaya aykırı olduğu ve genel ifadenin kişisel özgürlükleri ihlal etme riski taşıdığı" kaydedildi. Aralık ayında mahkeme, bu maddeye karşı yapılan yasal itirazı kabul etmişti.

Af Örgütü, "Kuveyt makamları şimdi 198. maddenin tamamını yürürlükten kaldırmalı" çağrısında bulundu. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.