Kitap taslağı da tuzluk da alındı

Meryem Erbey

Meryem Erbey

  • Düzce T Tipi Cezaevi’nde tutulan Mehmet Erbey, koğuşlara yapılan baskında bir buçuk yıldır üzerinde çalıştığı kitap taslağına da el konulduğunu söyledi. 

 

Van’da 2009’da “örgüt üyesi olduğu” iddiasıyla tutuklandıktan sonra 25 yıl hapis cezası verilen ve Düzce T Tipi Cezaevi’nde tutulan Mehmet Erbey, cezaevinde yaşanılanları annesi Meryem Erbey (65) ile yaptığı telefon görüşmesinde anlattı. Gardiyanlar tarafından koğuşlarına yapılan baskında tüm eşyalarının dağıtıldığını belirten Erbey, bir buçuk yıldan fazladır üzerinde çalıştığı kitap çalışmasının da alındığını aktardı. Erbey, intihar etmeleri yönünde psikolojik baskı uygulandığını kaydetti. 

Oğlunun 2009’da “örgüt çalışmaları yürüttüğü” gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklandığını ve sırasıyla Adana, Zonguldak ile Düzce’ye sevk edildiğini ifade eden anne Meryem Erbey, “Telefon görüşmesinde sabah saatlerinde koğuşlarına baskın yapıldığını ve saatlerce süren aramada tüm eşyalarının dağıtıldığını, çıplak aramaya maruz bırakıldıklarını söyledi. ‘İnsan tarihiyle’ ilgili yaptığı kitap çalışmasına el koymuşlar. Kalem ve tuzluklarına kadar her şeyi almışlar” dedi.

“Sessizliği ne kadar kabul edersek, o kadar zulme uğrayacağız” diyen anne Erbey, şöyle devam etti: “Bu kadar zülüm var üzerlerinde. İçeriye gazete almıyorlar, dışarıyla bağlantıları tamamen kesilmek isteniyor. Tepki verdikleri zaman dövüyorlar. Üç haftadır mektupları engelleniyor. Kürt düşmanlığı sergileniyor. Kürtler haklarını aramasınlar istiyorlar, gerçekleri ortaya çıkaran gazetecileri de hapse atıyorlar. Türkiye’de hukuk kalmadı, ülke çete devleti haline gelmiş. Çocuklarımıza içeride, bizlere dışarıda tecrit uygulanıyor. Kürt halkı birlik olmalı, çocuklarımız için ses çıkarmalıyız. Önümüze örülen duvarları yıkmalıyız. Çocuklarımızın başına bir şey gelirse sorumlusu devlettir.”  VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.