KJAR: Mücadeleyi güçlendirmeye kararlıyız

Kadın Haberleri —

.

.

  • KJAR, Jîna Amînî’yi 40. yas gününde mezarı başında anan ve sokaklara çıkan kadınları selamlayarak, mücadeleyi daha radikal sahiplenmeye çağırdı. KJAR açıklamasında mücadeleyi güçlendirmekte kararlı olduklarını da ayrıca belirtti.

Rojhilatê Kurdistan Özgür Kadın Topluluğu (KJAR Koordinasyonu, Kürt kadını Jîna Amînî’nin katledilmesi ardından başlayan ve 41 gündür süren direnişe ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. KJAR Koordinasyonu açıklamasında Jîna Amînî’yi 40. yas gününde mezarı başında anan ve sokaklara çıkan kadınları selamladı.

Hiçbir otorite özgürlük ateşini söndüremez

KJAR, “Özgürlük kıvılcımı Seqiz’dan başlayıp tüm Kurdistan ve İran’da kendini gösterirken, şimdi bu kıvılcım hiçbir otoritenin söndüremeyeceği bir özgürlük ateşi haline geldi” dedi.

Direniş kültürünün özgürlüğün sesini her gün sokaklarda daha yüksek ve güçlü kıldığını ifade eden KJAR, “Artık yas tutmakla, ağlamakla değil, başarıyı sağlayan direniş ruhuyla, özgürlük bayraklarıyla halkımız şehitlerini karşılamaktadır. Bu, özgürlüğün müjdesini insanlığa getiren ruhtur” diye belirtti.

Artık hiçbir hükümetin ‘Jin jiyan azadî’ felsefesini, erkeklerin bilincini ifade eden sloganlarla bastıramayacağını kaydeden KJAR, “Kürt, Azeri, Beluci ve Arap kadınlarının bir arada yaşaması, kadın özgürlüğü devriminin en büyük başarısı ve anlamıdır, halkların bir arada yaşamasıdır. Şimdi her alanda güçlü kadın komiteleri, doğa koruma komiteleri kurma zamanı” dedi.

Radikal bir sahiplenme gerekiyor

KJAR açıklamasında son olarak şunları belirtti: “Doğu Kürdistan ve İran’ın demokratik özyönetim sistemi olan kadın özgürlük devrimi, Ortadoğu’nun toplumsal devriminin temeli olacaktır. Bu devrim dünyayı özgürleştirecek. Bu devrim tüm kadınlara ve insanlara aittir. Bu yüzden daha radikal bir sahiplenme gerekiyor. İran’daki tüm kadınların başarı ve özgürlüğüne kadar her alanda mücadeleyi daha da güçlendirmeye kararlıyız. Birleşik mücadelemizle ne olursa olsun zafer ve özgürlük mutlaka halkın olacaktır.”

ANF 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.