KJAR: Yeni bir aşamaya geçildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Rojhilatê Kurdistan Kadın Topluluğu (Civaka Jinên Rojhelatî Kurdistan-KJAR), yaptığı yazılı açıklamada, sistematik olarak kadınları hedef alan, kadın şahsında da toplumu teslim almak isteyen rejime karşı başlatılan eylemlerin yeni bir aşamaya geçtiğini belirtti. 

Rojhilate Kurdistan ve İran’daki halk eylemleriyle yeni bir aşamaya geçildiğini belirten KJAR, “Kadın Devrimini Savunma Zamanı’ kampanyasını başlattı. 

Rojhilatê Kurdistan Kadın Topluluğu (Civaka Jinên Rojhelatî Kurdistan-KJAR), yaptığı yazılı açıklamada, sistematik olarak kadınları hedef alan, kadın şahsında da toplumu teslim almak isteyen rejime karşı başlatılan eylemlerin yeni bir aşamaya geçtiğini belirtti. 

KJAR, “Örgütlü bir kadın hareketi olarak kendimizi kadınları örgütlemek, birleştirmek ve korumaktan sorumlu görüyoruz. Yaşamın tüm alanında kadın dayanışması temelinde örgütlenmeyi yaygınlaştırıp kadınların ve halkların özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Bunun için ‘Kadın Devrimini Savunma Zamanı’ kampanyasını başlatıyoruz. KJAR olarak kadın devrimini koruma kampanyasını asli görevimiz olarak görüyoruz. Bu temelde mücadeleyi tüm evlere, sokaklara ve meydanlara taşıyacağız” dedi. 

Özgürlük devriminin ilanı

Rojhilatê Kurdistan ve İranlı kadınlara kampanyaya katılma çağrısında bulunan KJAR şunları belirtti: “Kadın devrimi şahsında halkların hayali gerçekleşiyor. Kadınlar, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganıyla özgürlük devrimini ilan ettiler ve bedelini canlarıyla ödüyorlar.  Vicdan sahibi olan herkesin işgalci sistemi ret etmesi ve direniş hattına katılması gerekiyor. Tüm kadınlar güçlü bir şekilde örgütlenelim ve mücadeleyi tek çatı altında yükseltelim. Jîna’nın taleplerini tüm kadınların özgürlüğü ile güvence altına alalım.”

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.