Kobanê ayaktaydı

  • Qamişlo’nun ardından Kobanê’de de on binler Türk işgal saldırılarına ve KDP’nin tutumuna karşı ayaktaydı.

 

Fırat Bölgesi’nde binlerce kişi İşgale ve İhanete Karşı Onur Yürüyüşü’ne katılmak için Kobanê’deki Jina Azad Meydan’ına doğru yürüdü. Kobanê'nin Aşti Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşe, siyasi parti temsilcileri, gençlik örgütleri üyeleri, şehit aileleri, kurum temsilcileri ve bölge halkı katılım yaptı.

Yürüyüş Aşti Meydanı’nda mitinge dönüştü. Şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından miting başladı. Mitingde Fırat Bölgesi Özerk Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahin, Kürt halkının faşist Türk devletine karşı direndiğini belirterek, "Onurlu ve özgür yaşam ancak gerillanın başarısıyla olur. Başarı Ortadoğu halklarının birliği ile olacaktır” dedi.

Girê SipÎ Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Hemîd El-Ebid ise Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek isteyen Türk devletinin Kürt halkının iradesini yok etmek istediğini söyleyerek, "Güçlerimiz direnebilir, savaşabilir ve Başûrê Kurdistan’ın kazanımlarını koruyabilir” diye konuştu. Türk devletinin provokasyonlarına karşı duyarlı tutum sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Hemîd, “Kürt-Kürt ya da Arap-Kürt arasında fitne çıkarmak isteyenlerin oyununa gelmeyin” diye seslendi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.