
Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, DBP’li ilçe belediye eşbaşkanları ve beraberindeki bir heyet, Kobanê’ye ulaştırılmak üzere 25 kamyon gıda ve giyecek ihtiyacı ile birlikte Urfa’nın Suruç ilçesine geldi. Suruç’ta HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve partili yöneticiler ile Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri tarafından karşılan 40 kişilik Mardin heyeti, yardım kamyonları ile birlikte Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobanê’ye geçti.
Heyeti hükümet binasının girişinde Kanton Başkanı Enver Muslim karşıladı. Burada konuşan Ahmet Türk, Kobanê’nin büyük çabalar ile özgürleştiğine dikkat çekti. Kürt halkının demokrasi mücadelesi verdiğine işaret eden Türk, “Kürt Hareketi’ni terörize etmek istiyorlar. Oysa Kürtler kardeşlik mücadelesi veriyor. Bu sebeple Kobanê yalnız bırakılmamalıdır. Desteğe devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Türk ve beraberindekilere teşekkür eden Enver Muslim ise “Kobanê Kantonu yalnız Kürtlerin değildir. Demokrasi, barış isteyen herkesindir. Demokrasi, eşitlik, kardeşlik ve özgürlük mücadelemiz devam edecek” dedi.
DİHA/KOBANÊ