
Almanya'nın Köln kentinde; Eutelsat'ın Kürt televizyonlarının yayınlarını kesme kararı protestosu sürüyor. Eylemi dün Troisdorf kentinden Kürdistanlılar devraldı.
Geçen hafta Perşembe gününden bu yana Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen eylemi Troisdorf'ta yaşayan Kürdistanlılar devraldı.
Köln HBF önünde düzenlenen eylem boyunca Türk devletinin Kürtler, demokratlar ve kamuoyu başta olmak üzere bütün muhalefete yönelik kırımcı politikaları ile Eutelsat'ın işbirlikçi yaklaşımını ele alan bildiriler okundu, konuşmalar yapıldı.
Öte yandan Avusturya'nın başkenti Viyana'da da önceki gün Eutelsat’ı protesto eylemi yapıldı.
Eutelsat'ın Kürt televizyon kanallarının yayınını kesme yönündeki kararına dikkat çekmek amacıyla bir info standı kuruldu. Opera binası önünde kurulan stand, Avusturya Kürt Basın Merkezi öncülüğünde gerçekleştirildi. Ayrıca büyük bir televizyon maketinin de konulduğu standda üzerine Almanca ve Fransızca, "özgürlük, eşitlik, kardeşlik" yazı ile kapatılmak istenen televizyon kanallarının logosu yer aldı.
Yoğun ilgi gören eylemde bildiriler de dağıtıldı.
KÖLN/VİYANA