Kolombiya'da binler yine sokaklarda

Dünya Haberleri —

foto: AFP

foto: AFP

  • Kolombiya'da 28 Nisan’da başlayan hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Ulusal Grev Komitesi'nin çağrısıyla bir kez daha alanlara çıkan binlerce kişi yolsuzluğa, adaletsizliğe ve polis cinayetlerine tepki gösterdi.

 

Latin Amerika ülkesi Kolombiya’da hükümetin ‘vergi reformu’ açıklaması ardından 28 Nisan’da başlayan ve ülkenin geneline yayılan protesto gösterileri sürüyor.  Ulusal Grev Komitesi'nin çağrısı üzerine binlerce kişi başta başkent Bogota olmak üzere Medellin, Cali, Pereria ve Pasto'da sokaklara aktı. Gösterilere polisin saldırması üzerine yaşanan çatışmalarda 21’i polis olmak üzere 43 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kolombiya Ombudsman Ofisi’nin son raporuna göre şimdiye kadar 56 kişi kolluk güçlerinin saldırıları sonucu hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi yaralandı.

Polisin ve ordu güçlerinin kanlı saldırılarına sahne olan Kolombiya’da  Ulusal Grev Komitesi, temel hak ve özgürlüklerin anayasal güvence altına alınmasını, ESMAD polis gücünün lağvedilmesini ve protesto hakkının anayasal bir hak olarak tanınmasını, ölümlere neden olanların yargılanmasını, etnik ve cinsel ayrımcılık ve nefrete son verilmesini, herkese asgari ücret düzeyinde aylık gelir sağlanmasını ve özelleştirme politikasının son bulmasını talep ediyor.

BOGOTA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.