Koma Botan’ın 35’inci yılı

Kobanê’den 6 sanatçının bir araya gelerek 1983 yılında kurduğu Koma Botan, kurulduğu günden bu yana Rojava'nın kültürünü eserleriyle yansıtıyor.
Koma Botan 35’inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle Kobanê Baqî Xide Kültür ve Sanat Merkezi’nde kutlama gerçekleştirdi. Kutlamaya Kobanê Özerk Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Enver Müslim, TEV-DEM Kobanê Meclisi eşbaşkanları Eyşe Efendî ve Ehmed Şêxo’nun yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan kutlamada TEV-DEM adına kısa bir konuşma yapan Eyhan Kobanê, Koma Botan’ın 35’inci kuruluş yıldönümünü kutladı. Kutlamada sinevizyon gösteriminin ardından Koma Botan üyeleri ezgilerini seslendirdi. Kutlama, Kobanê Kültür ve Sanat Merkezinin Koma Botan üyelerine ödül dağıtması ile son buldu.
KOBANÊ
