KOMAW yeni yönetimini belirledi

Yurt Dışı Haberleri —

KOMAW

KOMAW

  • Kürdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği (KOMAW), Almanya’nın Dortmund kentinde 6’ncı kongresini gerçekleştirerek, yeni yönetimini belirledi.

 

VEYSİ IŞIK / DORTMUND

Dortmund’taki Kürdistan Aleviler Birliği Derneği (FEDA) binasının konferans salonunda yapılan KOMAW kongresi, önceki dönem eşsözcülük yapan ve bu yıl koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Bave Hîsen’e adandı. Kongreye iki yüz kişiye yakın şehit yakını ve delege katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kongrede divan seçimi yapıldı ve ardından KCDK-E, Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E, Kürdistan Aleviler Birliği, Êzîdîler Federasyonu, Kürdistan İslam Toplumu (CÎK), Heyva Sor a Kurdistan temsilcileri mesajlarını iletti. 

Kongrede geçtiğimiz dönem çalışmaları değerlendirilirken, KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, şehitlerin bıraktığı mirasa, bağlılık ve fedakarlıklarına vurgu yaptı.

En değerli evlatlarımızdı

Kürdistanlı siyasetçi Aysel Doğan da, “Şehitlerimiz bizim en kıymetli, değerli evlatlarımızdır. En değerli varlıklarımız özgürlük uğruna şehit düştüler. Özgürlük kervanını menzile ulaştırırsak, şehitlerimize layık olabiliriz” diye konuştu. Doğan, mücadelenin asıl sahipleri ve mirasçılarının şehit yakınları olduğunu dile getirdi. 

KOMAW büyük emeklerle kuruldu

CÎK adına konuşan Hafız Ahmet Turhallı, KOMAW’ın özgürlük mücadelesinin ortaya çıkardığı çok önemli bir kurum olduğunu, büyük emekler ile inşa edildiğini belirtti. Turhallı, “Bu kurumun görevi şehit aileleri ile ilgilenmek, onları mücadele mirası etrafında birleştirmektir” dedi. Şehit arşiv ve kayıt çalışmaları konusunda eksik kalındığını dile getiren Turhallı, bu konuda daha titiz bir çalışmanın yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Üye sayısının artırılması için çağrı

KOMAW sözcüsü Ali Batman da Şehit Aileleri Derneği üye sayısının yetersiz olduğuna belirterek şu eleştirileri yaptı: “Şehit yakınlarının sayısı yüzbinleri aşıyor. Ancak üye sayımız çok sınırlı. Yeni dönemde üye sayısının artırılması için daha güçlü bir çalışma yürütmeliyiz.”

Özgürlük Hareketi saflarında savaşarak şehadete ulaşan çok sayıda enternasyonalist olduğuna da dikkat çeken Batman, "Enternasyonalist şehitlerin aileleri ile iletişim halinde olmalıyız.   Özellikle diplomasi çalışmalarında bu ailelerimize ciddi sorumluluk düşüyor. Haklı mücadelemizi kendi halklarına çok kolay ve anlaşılır yöntemlerle anlatabilirler” diye belirtti.

Yeni yönetim seçildi

KOMAW kongresi, mali ve pratik faaliyet raporlarının okunup tartışılması ardından 37 kişilik yeni yönetimin seçilmesini ile son buldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.