KOMAW yönetimini belirledi

KOMAW (Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği), Almanya’nın Dortmund kentinde 3. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongre’ye katılan Kobanê Kantonu Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Nassan Amad, “Şehadet ve onun yarattığı değerleri en iyi anlayan, yaşayan şehit ailelerini, demokratik toplum sistemine daha fazla katkı sunmaya çağırıyoruz” dedi.
Almanya başta olmak üzere, Fransa, İsviçre, Belçika ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 200 delege ve 100’e yakın misafirin katılımıyla gerçekleştirilen kongre, Kürt Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından kongre divanı belirlendi. İsmet Kem divan adına açılış konuşması yaparak, tüm delege ve misafirleri selamladı.
Kongrede bir konuşma yapan Dr. Nassan Amad, Kobanê direnişine değinerek, savaşın halen devam ettiğini söyledi. Yurtdışında Avrupa ülkeleriyle bu konu için bulunduklarını ve görüşmeler yürüttüklerini belirtti. Kongreye KCK Şehitler Komitesi’nin yanı sıra, Yakay-Der, Nav-Dem, UTAMARA, CÎK, FEYKA, Kürdistan Öğretmenler Birliği, Almanya Kürt Enstitüsü gibi kurumlar da birer mesaj gönderdi. Konuşmalar ve mesajların okunmasından sonra, bir yıllık faaliyet raporu okundu. Eleştiri ve önerilerin ardından yönetim seçimine geçildi. Seçimde 2 eşbaşkan, 3 asil ve 2 yedek olmak üzere toplam 7 kişilik yeni yönetim belirlendi. Ayrıca çalışmaların yürütülmesi için de, Avrupa genelinde temsilcilerin yer aldığı 21 kişilik Koordine seçildi.
EVİN AKSOY/DORTMUND
