Komutanlar uğurlandı

  •  Türk devletinin Serdeşt’te düzenlediği hava saldırısında şehit düşen YBŞ komutanları Dîndar Avesta, Pîran Pîr ve Çiya Feqî kitlesel bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.

 

İşgalci Türk devletinin Serdeşt’te bir araca düzenlediği hava saldırısında üç YBŞ komutanı şehit düştü. Şengal Direniş Birlikleri Komutanlığı (YBŞ)  tarafından yapılan açıklamada, Serdeşt Kampı yakınlarında bir araca yönelik 17 Eylül Pazar günü saat 13.50 sıralarında düzenlenen hava saldırısında üç komutanın şehit düştüğü bildirildi. Şehitlerin ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı dileyen YBŞ Komutanlığı, “Dindar Avesta, Piran Pir ve Çiya Feqir yoldaşlarımızın aileleri başta olmak üzere tüm Şengal halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin anılarını özerk ve özgür bir Şengal mücadelesi ve zaferiyle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Şengal’de kitlesel tören

Dindar Avesta kod adlı Xalid Reşo Qasim (26), Piran Pir kod adlı Raid Heci Ferho (27), Çiya Feqir kod adlı Kemal İlyas Biro Eli’nin (32) Musul Adli Tıp’a götürülen cenazeleri daha sonra Şengal’e getirildi. Ailelerin dini vecibeleri yerine getirmesinin ardından cenazeler Xanesor Hastanesi’ne götürüldü. Dün halk hastane önünde toplandı. Kitle şehitleri son yolculuğuna uğurlamak üzere cenazeleri hastaneden alarak konvoyla yola çıktı. Şehitler, Şengal Dağı’ndaki Şehid Dilgeş ve Şehid Berxwedan Şehitliği’nde kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

İhanetçilerin yardımıyla!

Şehitlerin fotoğraflarının taşındığı ve sık sık “Şehit namirin” sloganının atıldığı törene YBŞ ve YJŞ’li komutan ve savaşçıların yanısıra Özerk Yönetimin üyeleri, TAJÊ, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Arap aşiret liderleri de katıldı. YBŞ Komutanlığı adına konuşan Xemgîn Şengalî, “İşgalci Türk devleti ihanetçilerin yardımıyla güçlerimize saldırıyor. Dîndar yoldaş, kaçırılan Êzîdî kadınları ve gençlerin kurtarılması ve intikamlarının alınmasında sonuna kadar rolünü oynadı. Çiya yoldaş Ocax ailesindendi. Katıldığı ilk günden itibaren şehitlerin izinde mücadele eden bir halk öncüsüydü. Pîran yoldaş, şehit Pîr Çeko’ya verdiği söze sonuna kadar bağlı kaldı. Êzîdî halkının evlatları olarak yoldaşlarımızın izinde sonuna kadar mücadele edeceğiz. Şehitlerimizin emeğini hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. 

Şengal Özerk Yönetim Kurulu Sözcüsü Dexîl İbrahim ise “Düşmanımız çok iyi bilsin; düşmanımız karşısında boyun eğmeyiz. İhanetçiler eninde sonunda kaybedecek” diye konuştu.  ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.