Kara bayraklar dalgalanmayacak

  • Türk devleti, önceki gün Şengal’de YBŞ savaşçılarının bulunduğu aracı SİHA’yla hedef aldı; iki savaşçı şehit düştü. YBŞ, Şengal’in kurtuluşunun yıl dönümünde yapılan saldırının, Türk devletinin DAİŞ yenilgisinin kabullenemediğini gösterdiğini belirterek, “Hiçbir zaman kara bayrakların bu topraklarda dalgalanmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

 

YBŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk devletinin, Şengal’in özgürleştirilmesinin yıl dönümünde önceki gün saat 23.00 sıralarında sivil bir araca düzenlediği hava saldırısında savaşçıları Berxwedan Şengalî (Cahit Derwêş Elyas) ve Argeş Feqîr’in (Seed Xelil Qasim Çuko) şehit düştüğünü, bir savaşçını da yaralandığını bildirdi. 

Türk devleti kabullenmiyor

Türk devletinin, bu günü seçmesinin, Şengal’in özgürleştirilmesine karşı tahammülsüzlüğünün göstergesi olduğu vurgulanan açıklamada, “Onlar hiçbir zaman Şengal’in özgürleştirilmesini kabul etmedi ve bu halkın bir soykırımdan kurtuluşunu boşa çıkarmak için her şeyi yaptı. Halkımız, Şengal’in özgürleştirilmesi yıl dönümünü bayram havasında karşıladı. Tam da böylesi bir günde namertçe ve alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Türk devleti, kutsal günlerimizi kara güne çevirmek istiyor. Başından bu yana DAİŞ’le ortak hareket ediyordu; bu saldırılarla DAİŞ’in intikamı alınmak ve zihniyetini yaşatmak istiyor” denildi. 

Ailelerini ziyarete gidiyorlardı

Berxwedan Şengalî ve Argeş Feqîr’in dün ailelerini ziyarete gittiklerinde sivil bir araç içerisinde hedef alındıklarının altı çizilen açıklamada, şunlar ifade edildi: “İki yoldaşımız da mücadelede Dijwar, Çiya, Serhed ve Serhildan gibi birçok şehidi olan Feqîran aşiretindendiler.

Berxwedan yoldaşımız, toprağına ve inancına bağlı bir aileden gelerek 2017’de YBŞ saflarına katıldı. YBŞ içerisinde çok önemli görevler üstlendi. Düşmana karşı öfkesi büyüktü. Berxwedan arkadaşımız, büyük şehidimiz Berxwedan Tolhildan’ın adını almıştı. 

Argeş yoldaşımız da birçok şehidi olan Zero Ailesi’ndendir. YBŞ saflarına 2016’da katıldı. Bu toprakların çoşkulu ve heyecanlı bir genciydi. Askeri alanda oldukça uzmandı.”

Direniş dışında seçenek yok

YBŞ, yazılı açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bu toprakların düşmanı olanlar, bu saldırılarla halkımızın gözünü korkutmak, özgürlük mücadelesinden uzaklaştırmak istiyor. Şengal’in güven ve istikrarı hedef alınarak Şengal’e geri dönüşlerin önüne geçilmek isteniyor. Bunlar, düşmanın plan ve beklentileridir. Bizim de saldırılara büyük bir kinle karşı durmak dışında hiçbir seçeneğimiz yok. Hiçbir zaman kara bayrakların bu topraklarda dalgalanmasına izin vermeyeceğiz.” 

Şengal’i teslim etmeyeceğiz

Sinûn Halk Meclisi de dün kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Eşbaşkan Seydo Ali, şunları söyledi: “Şengal’in özgürleştirilmesinin üzerinden 8 yıl geçti. Halkımız Şengal’e geri dönüşlerini sürdürüyor. Düşman, Şengal’de güvenliğin ve istikrarın gelişmesini istemiyor. Şengal’i bırakıp kaçanlar Şengal’in 2014 öncesindeki gibi kalmasını istiyor. Şengal’i kimseye teslim etmeyeceğiz. Saldırılar olsa da mücadelemizi sürdüreceğiz.”

TAJÊ adına konuşan Şême Remo ise şunları dile getirdi: konuşarak şunları söyledi: “Düşman, bu saldırıyı Şengal’in özgürleştirilmesinin yıl dönümünde gerçekleştirdi. Şengal’i DAİŞ’ten özgürleştirenler ve DAİŞ’i yenilgiye uğratanlar saldırıya uğruyor. Ne olursa olsun bizler düşman karşısında diz çökmeyeceğiz. Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Şehitlerimiz, canımızın birer parçalarıdır.” n ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.