Kongre Zap şehitlerine adandı

Kadın Haberleri —

.

.

  • YJK-S gerçekleştirdiği 7. olağan kongresini 18 Nisan 2022’de Zap’ta şehit düşen kadın gerillalara adadı.

İsviçre'de Kürt kadın kurumlarının çatı örgütü YJK-S (İsviçre Kürt Kadın Hareketi) 7'inci olağan kongresini Basel’de gerçekleştirdi.

"Diren, örgütlen, özgür yaşa" şiarıyla gerçekleştirilen konferansa İsviçre genelinde faaliyetlerini sürdüren 6 meclis, 3 komün ve 3 inisiyatife bağlı onlarca kadın katıldı.

İsviçreli ve göçmen kadın kurumları temsilcilerinin de katılım sağladığı kongre 18 Nisan 2022'de Zap'ta işgal saldırılarına karşı direnerek yaşamını yitiren kadın gerillalara adandı.

Saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Seda Can yaptı. Can konuşmasında Türk devletinin işgal saldırılarına değinerek, “Bu saldırılar esasında Kürtlerin tüm kazanımlarını yok etmeye çalışan bir planın parçasıdır. Biz kadınlarında görevi Özgürlük Hareketinin direnişine güç katmak ve bu direnişi zaferle taçlandırılmasına katkı sunmaktır. Bulunduğumuz her alanda sesimizi yükseltmeliyiz” dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına kongreyi selamlayan  Zozan Serhat’da son siyasal süreci değerlendirdi. Türk devletini Kürt halkını kazanımlarını hedef aldığını belirten Serhat, 50 yıldır süren mücadelenin ve direniş daha da güçlendiğini ifade etti. Serhat, işgalcilerin amacına ulaşamayacağını söyledi.

Sosyalist Parti ve BastA Partisi kadın kolları ile İsviçre Devrimci Kadın Birliği'nin kongreye gönderdiği mesajların okunması ardından gündeme geçildi. Kongrede faaliyet raporları okundu ve tartışmalar yürütüldü. Kongre 13 kişilik yeni dönem koordinasyonunun seçilmesi ardından "Jin jiyan azadî" sloganlarıyla son erdi.

ANF / BASEL 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.