Konya katliamı Kanada’da da lanetlendi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Konya’da Kürt bir ailenin ırkçı saldırı sonucu vahşice katledilmesi, Kanada’nın Toronto kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

 

Toronto’da onlarca Kürdistanlı'nın katıldığı eylemde, Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri ve Konya’da katledilen 7 Kürt için saygı duruşunda bulunuldu.

"Freedom for Kürdistan", "Türkiye Kürtleri öldürüyor", "Katil Erdoğan defol", “Şehid namirin" sloganlarının atıldığı eylemde düdük çalınarak gürültü eylemi de gerçekleştirildi.

Şehrin işlek noktalarından biri olan North York Civic Centre'de bir araya gelen halk, çevredekilere üzerinde katledilen aile fertlerinin fotoğrafları ve devletin Kürtler üzerindeki soykırıma varan saldırılarını anlatan onlarca bildiri dağıttı.

Eylemde yapılan basın açıklamasında “2015'ten sonra devlet eski Kürt politikasına, yani ‘ret, inkar ve yıkım politikasına’ dönmüştür. Deniz Poyraz'ın İzmir'de öldürülmesi, Marmaris HDP şubesine saldırı, Konya'da bir Kürt aileye daha saldırılması devletin bu yönde attığı alçakça saldırıların son örnekleridir” denildi.

Konya katliamının sıradan bir olay olmadığına vurgu yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “AKP-MHP ittifakı gireceği ilk seçimi kaybedeceğini bildiği için iç savaşı seçim yapmamanın bir yolu olarak görüyor. Türkiye'de Kürtlere yönelik ırkçı saldırılar son haftalarda arttı. Bu saldırılar ırkçılık ve ayrımcılığın yol açtığı nefret suçlarıdır ve Kürt kimliğine yönelik saldırılardır. Kürtler kendilerine yönelik katliamları sessiz kalarak durduramazlar. Sadece Kürtlere değil, kendine insan diyen herkesin bu katliamlara karşı yapacakları vardır, yapmalıdırlar.

Tüm uluslararası toplumu Kürt halkıyla dayanışmasını büyütmeye çalışıyoruz.”

ANF/TORONTO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.