Koordine Tepesi’nde intikam eylemi

  • HPG, Heftanin’de 23 Mart’ta yaşanan çatışmada şehit düşen üç gerillanın intikamı için 25 Mart günü yaptığı eylemde 3 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 23 Mart’ta Heftanîn bölgesine bağlı Bektorya alanındaki Koordine Tepesi’nde bulunan Türk işgal güçlerine karşı iki koldan bir eylem gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamaya göre; bu eylemde yakın mesafeden çatışmaya giren Beritan Kobanê (Talivan Terpuş / Kobanê), Mirza Tolhildan (Devran Demir / Mersin) ve Jinda Mardin (Zeynep Acet / Urfa) şehadete ulaştı.

Gerillalar, 25 Mart günü Cenga Cenga Heftanîn Devrimci Hamlesi çerçevesinde Koordine Tepesi’ndeki Türk askerlerini özel bir silahla hedef aldı. Bu eylem, 23 Mart günü aynı alanda şehadete ulaşan Mirza, Beritan ve Jinda’nın intikamı için gerçekleştirildi. Bu eylemde belirlenen hedef başarıyla vuruldu, mevzi tümden imha edildi ve içindeki 3 asker öldürüldü.

Eylem sonrasında işgalciler Rusê köyü arazisini yoğun bir şekilde bombaladı, akşam saatlerinde de ölülerini alandan götürdü.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.