Korku için zaman yok

Saliha Aydeniz

Saliha Aydeniz

  • DBP Eşbaşkanı ve Yeşil Sol Parti Mêrdîn adaylarından Saliha Aydeniz, "Bu hükümet tekrar iktidara gelirse neler olacağını halkımız çok iyi biliyor. Korku için zaman yok” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, JINNEWS'ten Rojda Aydin'a konuştu. Sıradan bir seçim olarak görmedikleri için çalışma ve programlarının buna göre ilerlediğini kaydeden Aydeniz, "14 Mayıs 2023 seçimleri Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. yüzyılına denk geliyor. Kürt halkı için Lozan Antlaşması’nın 100. yılıdır. Yok edilmek istenen Kürt halkı mücadelesi, fedakarlığı, azmi ve gücüyle bugünlere geldi. Kürt halkı, Kurdistan, Türkiye ve Ortadoğu'da siyasetin belirleyici noktasındadır. Kürt halkının siyaseti, Emek ve Özgürlük İttifakı ile Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı oluşturarak, cumhuriyeti demokratikleştirme iddiasındadır. İnşa etmeye çalıştığımız politik hat 3. Yol’dur. Mücadelemiz, stratejimiz ve ittifaklarımızla bugün büyük bir gücüz ve bu gücü Meclis'te yüksek bir temsiliyete kavuşturmaya çalışıyoruz.  Yüzyıllık sistemi değiştirme gücümüz ayaktadır” dedi.

Büyüttüğümüz umuda tutunuldu

Bu yüzyıllık sistem ve tek adam rejiminden mağdur olan herkesin, büyüttükleri umuda tutunduğunu belirten Aydeniz, çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini söyledi. Aydeniz,  seçim faaliyetleri, miting, seçim bürolarının açılışı ve halkla kurdukları ilişkilerin Yeşil Sol Parti’nin Meclis’e artan sayıda girmesine karar verildiğini gösterdiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Ancak görüyoruz ki; iktidar, seçim çalışmalarını demokratik yöntemlere göre yürütmemektedir. Bugün onların işlerini valiler, kaymakamlar ve askerler yürütüyor. Köylere gidip yaşlıları ve halkı tehdit ediyorlar. Baskı, zorbalık ve devletin verdiği gücü kullanarak seçim faaliyetlerini yürütüyorlar. YSK’nin altyapısını, son kanunların neden çıkarıldığını çok iyi biliyoruz. İktidar kaybettiğini biliyor. Bugün sadece savaş politikalarını ağırlaştırıyorlar, tecrit politikalarını yoğunlaştırıyorlar ve baskı politikalarını arttırıyorlar. Seçime 'darbe' deyip darbe yapmak istiyorlar. Bu yüzden her yerde önümüze engeller çıkarıyorlar ama kendimize güveniyoruz.” 

Oylarımıza sahip çıkacağız

Seçim sürecinde yönetime düşen rol ve misyon kadar kadınlara, gençlere ve halka da rol düştüğünü belirten Aydeniz, şunları dile getirdi: “Darbe yapmak istiyorlar. Hem oy kullanacağız hem de oylarımıza sahip çıkacağız. İnsanımızın kafasını karıştırmak istiyorlar. Halkımız şunu iyi bilsin ki; ittifaklarımız Emek ve Özgürlük ile Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı'dır. Bizim partimiz tektir, o da Yeşil Sol Parti’dir. Halkımız, kadınlarımız, gençlerimiz ağacın altına damgasını vurduktan sonra da oylarına sahip çıksınlar. Kazandığımızı biliyoruz. Tüm kadınları ve gençleri 14 Mayıs’ta sandığa sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

AKP sisteminin gösterisini yapıyor

İktidarın devletin gücünü kullanmaktan başka halka vereceği bir şey olmadığını vurgulayan Aydeniz, şunları ekledi: "AKP, valisiyle, kaymakamıyla, askerleriyle nasıl bir sistem kurmak istediğini gösteriyor. İktidarın köylere gidip ev ev dolaşarak köylüleri tehdit ettiğini ve para karşılığı oy almak istediğini de duyuyoruz. İnsanlarımız uyanık ve bilgilidir. Bu hükümet tekrar iktidara gelirse neler olacağını halkımız çok iyi biliyor. Korku için zaman yok. Bu hükümet o kadar çok şey yaptı ki artık korkmuyoruz. Bugün seçim, bu sistemin devam etmesi ya da demokrasinin kazanarak bu ülkede yer alması arasında. Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz. Siyasetimiz, değerlerimiz ve geleceğimiz için büyük bir güç ve azimle seçimlerden başarılı çıkacağız. Bu hükümeti yeneceğiz. Tekrar ediyoruz; partimiz seçimde tektir, o da Yeşil Sol Parti’dir. Mührümüzü sadece ağacın altına tek vuracağız. Cumhurbaşkanlığı için de Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz ve onun da oy pusulasında fotoğrafı var zaten. İnsanlarımız kafa karışıklığı yaşamasın.” MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.