Korsan baskın ve gözaltı

Hüseyin Gökoğlu

Hüseyin Gökoğlu

  • HDP Ankara İl yöneticisi Hüseyin Gökoğlu, polisler tarafından hakkında yakalama ve gözaltı kararı olmamasına rağmen işkence ve kötü muameleyle karakola götürüldü.

 

Gökoğlu, önceki gün saat 11.30 sıralarında Seğmenler Şehit Serhat Öztürk Polis Karakolu’nda görevli olduğunu söyleyen iki polis tarafından gözaltına alındı. Eşi ve kızının gözleri önünde ayakkabısız bir şekilde kıyafetlerini dahi giymesine izin verilmeden zorla merdivenlerden indirilmeye çalışıldı. Bu sırada karakolun aranması üzerine Gökoğlu’nun evine gelen resmi kıyafetli polisler de yapılan kötü muameleye müdahale etmedi.

Hastaneye ters kelepçeyle götürülen Gökoğlu’nun ensesinde, boynunda ve kollarında darp izleri oluştu. Gökoğlu hakkında herhangi bir yakalama kararı olmamasına rağmen polisler tarafından karakolda düzenlenen tutanak ardından gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararında Gökoğlu’na “Güvenlik güçlerine mukavemetten” işlem yapıldığı yer aldı.

Gökoğlu’nun avukatı Alişan Şahin, müvekkili hakkında herhangi bir yakalama, gözaltı kararı olmamasına karşın gözaltı işlemi uygulandığını söyledi. Şahin, müvekkili hakkında yapılan hukuksuzluğu şöyle anlattı: “Müvekkilin evine 3 Aralık’ta 18.30’da bugün gelen iki sivil polis evine gelmiş. Seğmenler karakolunda geldiğini söyleyen polisler müvekkilin eşinin telefonuyla görüşerek, müvekkilime ‘10 dakikaya kadar evine gel seni gözaltına alacağız. Gelmezsen de gece 3’te mi 5’te mi olur TEM Şube ekipleri gelir. Genç kızın da var. Genç kızını, çoluğunu huzursuz etme’ diyerek, evinden ayrılmış. Bunun üzerine aynı gün müvekkil karakola gittiğinde hakkında herhangi bir gözaltı ve yakalama kararı olmadığı belirtilmiş. Bir daha polis olduğunu söyleyen kişilerin gelmesi halinde 155’e haber vermesi önerisinde bulunulmuş” dedi.

Aynı polis ekibinin ertesi sabah da Gökoğlu’nun evine gittiğini aktaran Şahin, şöyle devam etti: “5 Aralık’ta 11.30’da sivil polisler tekrar eve gelerek, müvekkilimi işkence ve kötü muameleyle gözaltına aldılar. Polislerden gözaltı veya yakalamaya dair belge istenmesine karşın herhangi bir resmi belge sunulmadan keyfi işlem yapılmış. Müvekkil 3 Aralık’ta Seğmenler Karakolu’na gittiğinde polisin verdiği tavsiyesi üzerine gelen kişilerin polis olmayacakları şüphesiyle 155 polis Çağrı Merkezi’ni arayarak, polis ekibi gelmesini talep etmiş. Karakol polisi olduğunu iddia eden kişilere de resmi kıyafetli polisler geldikten sonra ’ben onların eşliğinde karakola geleceğim’ demesine rağmen işkence, kötü muameleyle gözaltına alınarak, haksız işlem yapılmıştır. Müvekkilim dosyasına sunulmak üzere düzenlenen gözaltı takip tutanağı 5 Aralık 2021’de Seğmenler Polis Karakolu’nda düzenlendi. Düzenlenen tutanak savcılığa o şekilde sunuldu. Bu yönüyle de yapılan işlem hukuksuzdur. Müvekkilime gözaltı takibi için sivil polislerden bir tanesi kural tanımaz şekilde karakolda da işkenceye devam etmiştir.”

Gökoğlu’nun dün savcılığa çıkarılması bekleniyordu.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.