Çocuk, tecavüzcüsü ile ‘evlenmeye’ zorlanıyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Wan’ın (Van) Payîzava (Gürpınar) ilçesinde 16 yaşındaki çocuğa tecavüzden tutuklanan korucu Faik Dural, tahliye edildi. Dural’ın cinsel saldırıda bulunduğu çocuğu evliliğe zorladığı ve düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Wan’ın (Van) Payîzava (Gürpınar) ilçesinde bağlı Öveçli (Repetik) Mahallesi’nde korucu Faik Dural, 23 Aralık 2021 tarihinde 16 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulundu. Çocuğun ailesinin şikayeti üzerine  “cinsel saldırı” suçundan gözaltına alınan faik Dural, “çocuğa yönelik cinsel istismar (tecavüz)” suçundan tutuklandı.

Baskı ile şikayet geri çekildi

Edinilen bilgilere göre, korucu Dural’ın tutuklanmasının ardından yakınları, çocuğa ve ailesine baskı kurarak, şikayetlerinden vazgeçmelerini istedi. Aile, yoğun baskı üzerine şikayetten vazgeçti ve korucu Dural salıverildi.

Çocukla evlenmek için hazırlık yapıyor

Salıverilen Faik Dural tecavüz ettiği ve henüz lise öğrencisi olan 16 yaşındaki çocukla dini nikahla evlenmek için aileye baskı kurduğu ve çocuğu evliliğe zorladığı öğrenildi. Dural’ın çocukla evlenmek için hazırlık yaptığı da ayrıca belirtildi.

WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.