• YJA Star gerillasının cenazesi verilmedi
  • Hizan’da şiddetli çatışma 
  • 4 kişiyi kaçırdı, fidye istedi

YJA Star gerillasının cenazesi verilmedi

  • Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir eve yapılan baskında teslimiyeti reddeden YJA-Star gerillasının cenazesi teşhis edilmesine rağmen ailesine verilmiyor. 

Nusaybin’de Sakarya Caddesi üzerinde bulunan bir eve 25 Temmuz akşamı, özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlenmişti. Polislerin “teslim ol” çağrısına bombalı eylemle yanıt veren YJA-Star gerillası Kader Acar’ın (Destan) cenazesi Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tutuluyordu. Acar’ın cenazesini teşhis etmek amacıyla Şırnak’ın Cizre  ilçesinde yaşayan ailesi dün Mardin’e geldi. Acar’ın anne ve babası, yaşamını yitiren kişinin kızları olduğunu teşhis etti. Ancak teşhis işlemine rağmen Acar’ın cenazesi ailesine teslim edilmeyerek, aileden DNA karşılaştırması için kan örneği verilmesi istendi. Bunun üzerine DNA için kan örneği veren aile, ardından Cizre’ye geri döndü.  MARDİN

Hizan’da şiddetli çatışma

Filli yasağın devam ettiği Bitlis’in Hizan ilçesinde binlerce asker ve korucunun katılımıyla başlatılan operasyon devam ediyor. Operasyonlarda önceki gün boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışma ardından dün köy merkezlerinden çekilen binlerce asker ve korucunun Tuskan bölgesindeki operasyona kaydırıldığı öğrenildi. Tuskan’da yine ağaçlar kesilirken, bölgede bulunan dağ yamaçları da sürekli bombalandı. Özellikle Xûlepûr köyündeki fındık ağaçları, bölgeye getirilen kepçelerle köklerinden sökülmeye devam edilirken, askerlerin, ağaçlık alanların büyük bir bölümünü, yol açmak için yok ettiği ifade edildi.  Öte yandan Xûlepûr köyünde  bir eve yapılan baskında “yasaklara uymadıkları” gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan H.A. karakolda serbest bırakılırken, A.A.’nın ifadesinin alınması bekleniyordu. 

4 kişiyi kaçırdı, fidye istedi

İşgalci Türk devletine bağlı istihbarat servisleri Efrîn kantonunda 4 kişiyi kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdü.Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Türk istihbarat teşkilatı MİT, 2018’den bu yana işgal altındaki Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Dadîna köyünden olan Hemîd Hemîd Kênco ve Seîd Ebdo Osman adındaki iki köylüyü kaçırdı. Türk devletinin işgal alanlarında kurduğu paramiliter suç ve baskı aygıtı “Askeri Polis” ise, 31 Temmuz’da Cindirês ilçesine bağlı Çolaqa köyünden Kemal Mihyedîn’i (22), Maratê köyünden Omer Elî’yi (25) kaçırdı. İki kişinin serbest bırakılması karşılığında ailelerinden 700 dolar fidye istendi.