Kurdistan ve Türkiye'den kısa kısa

.

.

  • Tutsakların açlık grevi bitti
  • 29 işçinin ölümü için 9 gözaltı
  • AKP ve DEVA’lı çatışması

Tutsakların açlık grevi bitti

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların açlık grevi, bugün sona eriyor.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım’da dönüşümlü açlık grevi başlatmıştı. Tutsaklar adına dün Deniz Kaya tarafından yapılan açıklamada, şunlar belirtildi: “Geride bıraktığımız dört ayı aşan sürecin sonunda yeni bir aşamaya gelip dayanmış bulunmaktayız. Sömürgeciliğe hakikati kabullenip demokratik adımları atmaya, halklarımızı ise duyarlılık gösterip sorumluluk almaya ve özgürlük talebini yükseltmeye davet niteliğini taşıyan açlık grevi eylemimiz ve çağrımız, Önderliğimizin doğum günü olan 4 Nisan tarihi itibarıyla yeni bir aşamaya evrilme ihtiyacı göstermiştir. 4 Nisan’dan itibaren ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm' hamlemizi, 'Önderliğimizle aynı koşullarda yaşama' şiarıyla mahkeme, aile ziyareti ve telefon görüşü boykotlarıyla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz." AMED

 

* * *

29 işçinin ölümü için 9 gözaltı

Beşiktaş'ta, 16 katlı binanın altındaki tadilat yapılan gece kulübünde 29 kişinin ölümüne neden olan yangına ilişkin gözaltına alınan şüpheli sayısı 9'a yükseldi.

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta önceki gün saat 12.47'de 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren gece kulübünde tadilat kaynaklı çıkan yangında, 29 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı. Yangına ilişkin soruşturma sürüyor. İş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43) ile mobilyacı E.E. (40) olmak üzere 8 şüpheli ilk etapta gözaltına alındı. İş yeri ortağı F.D'nin de yakalanmasıyla gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 9 oldu.

Yangından yaralı kurtarılan 2 kişinin tedavilerinin hastanede devam ettiği öğrenildi.

Olay yerindeki inceleme çalışmaları da sürerken, bu kapsamda görevlendirilen bilirkişi heyeti ile olay yeri inceleme ekipleri dün yangının çıktığı gece kulübünde inceleme yaptı.

Öte yandan, yangında yaşamını yitirenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Öakşam saatlerinden itibaren otopsi işlemleri tamamlanan cenazeler, peyderpey yakınlarına teslim edildi. Olayda hayatını kaybeden 28 kişinin cenazeleri yakınları tarafından teslim alındı. Şırnak doğumlu Ahmet Kartal'ın (25) cenazesinin dün sabah itibarıyla henüz ailesine teslim edilemediği öğrenildi. İSTANBUL

 

* * *

AKP ve DEVA’lı çatışması

Sêrt’in Berwarî (Pervari) İlçesi’nde DEVA ile AKP arasında “taşımalı” seçmen tartışması çıktı, çatışmaya dönüşen tartışmada bir kişi yaşamını yitirdi, üç kişi ise yaralandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre AKP’den Pervari Belediye Başkanlığına seçilen Teyyar Özcan'ın yakınları ile ikinci sıradaki DEVA Partisi'nin adayı İsmail Bilen'in yakınları arasında ilçe merkezinde çıkan taşımalı seçmen tartışması, silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada, Abdurrahman Bilen ve Rıdvan Narinç ile Lokman, Mustafa ve Muhammet Surur Özcan yaralandı. Yaralılar, Siirt ve Şırnak'taki hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralanan Abdurrahman Bilen (41), helikopterle Siirt'e getirildi. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Bilen müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Siirt Valiliği, ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerde ikinci duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini bildirdi. SİİRT

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.