Kürt Kadın Kongresi için inisiyatif 

Kadın Haberleri —

Pencewîn Elî

Pencewîn Elî

  • Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Rojava Kürt Kadınları Danışma Toplantısı’na katılan Kongra Star Diplomasi Birimi üyesi Pecewîn Eli, Kürt Ulusal Kadın Kongresi’nin hazırlığını yapmak için inisiyatif oluşturduklarını belirtti. 

Rojava’da Kongra Star öncülüğünde gerçekleştirilen Kürt Kadınları Danışma Toplantısı’na katılan Kongra Star Diplomasi Birimi üyesi Pecewîn Elî, toplantının kritik bir süreçte gerçekleştirildiğini söyledi. Jinnews’e konuşan Elî, “Günümüzde artık 3’üncü Dünya Savaşı’nın yaşandığı herkes tarafından kabul ediliyor” diyerek Ortadoğu’da derinleşen savaşa dikkat çekti. 

Toplantıyı dünya kadınlarına ulaşmak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Elî, Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı kadınların tutum almasını amaçladıklarını belirtti. Pencewîn Elî şöyle dedi: “Toplantıda 2 temel noktayı ele aldık. Biri şu an içinde bulunduğumuz süreç, diğeri de Ortadoğu’da yaşayan kadınların tutumu idi. İki konuya ilişkin de çok derin, kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Uzun bir süredir Medya Savunma Alanlarına yönelik yoğun saldırılar var. Bizler de Rojavalı kadınları olarak bu saldırılara karşı tutumumuzu ortaya koymak istedik. Toplantı sonucunda Kürdistan’ın dört parçasında yaşayan kadınların ortak tutumu çıktı.” 

Gerçekleştirilen toplantının amaçlarınıdan birinin de Kürt Ulusal Kadın Kongresi’nin gerçekleştirilmesi için zemin oluşturmak olduğunu dile getiren Elî, “Bildiğiniz gibi ilki Amed’de diğeri de Güney Kürdistan’da gerçekleştirildi. Amaç üçüncüsünü Rojava’da gerçekleştirmekti. Ancak bazı siyasi nedenlerden dolayı gerçekleştiremedik” dedi.

Elî, Kürt Ulusal Kadın Kongresi’ni önümüzdeki dönemde gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.