Kadınların kendi evlerinde özenle hazırlayıp getirdikleri kahvaltı menüsünün oldukça zengin olması dikkat çekerken, etkinliğe yoğun ilgi ve katılım gösterildi.

Kahvaltı etkinliğine Rojava Devrimi, 9 Ocak'ta Paris'te katledilen üç kadın siyasetçinin anma ve adalet talebiyle yapılan etkinliklerin yarattığı örgütlülük zemini, Kürt Kadın İnisiyatifi'nin etkinlikleri, ev ziyaretleri gibi zengin içerikli sohbetler yanında, kadınların yeni yıla girişle birlikte yürüttükleri meclisleşme tartışmaları damgasını vurdu.

Kongre 13 Ekim'de

Verilen kahvaltı sonrasında, kongre hazırlık toplantısı yapıldı. Neuköln Halk Meclisi Eş Başkanı Nuriye Alkış ve Wedding Halk Meclisi Eşbaşkanı Güzel Çalkan'ın da katıldığı toplantı, devrim ve özgürlük şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başladı. Toplantıda konuşan Özgür Kadın Hareketi temsilcisi Yıldız Aktaş, kadın özgürleşmesinin önemine vurgu yaparak:"Kürt Halkının özgürlük mücadelesinde Kürt kadını en önde yer aldı. Fedai bir direniş sergileyerek büyük şehitler verdi. Bütün bu değerler, Berlin’deki çalışmalarımızda bize güç verdi" diye konuştu.
El Kaide çetelerinin Rojava’da yaptıkları katliamları ve Kürt kadınına tecavüzü helal kılan fetvalarını şiddetle kınayan Aktaş devamla; "Tüm savaşlarda kadınlar ve çocuklar ağır bedeller ödüyor. Kapitalist modernite kadına hakaret ve tecavüzü reva görüyor. Ülkesi sömürgeci işgal altında olan Kürt kadını bundan fazlasıyla etkileniyor. Bu yoz kültürün aşılması için kadınların örgütlenmesi önemlidir" dedi.
Toplantıda, yoğun tartışmalar ardından, Berlin Kürt Kadın Meclisi Kongresi'nin 13 Ekim Pazar günü gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. 10 kişi de kongre hazırlık komisyonu için seçildi.


HIDIR ATEŞ/BERLİN