Kürt kızı Helin'in başarısı

Kadın Haberleri —

Helin Ağırdan

Helin Ağırdan

  • Avusturya’da ülke çapında gerçekleştirilen “Sag's Multi” yarışmasında  Kürt kızı Helin Ağırdan yılın birincisi oldu. 

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen'in himayesinde “Sag's Multi” adı altında düzenlenen ülke genelinde 410 lise öğrencisin katıldığı yarışmanın birincisi Helin Ağırdan oldu. Orta Anadolu Aksaray Kürtlerinden olan 16 yaşındaki Helin Ağırdan, ”Biz kimiz?" ana teması altında "Siyasi taahhüt", "Benim haklarım-sizin haklarınız" ve "İnsan hakları-insan onuru" konularında yapılan konuşmalar ile ülke genelinde lise öğrencileri arasında ve eyaletler nezdinde düzenlenen yarışmada birinci olmuştu. Yarışmanın ulusal eleme finaline yükselmeye hak kazanan Helin, finalde yapılan son yarışmada da birinciliği alarak büyük takdir kazandı.

Cumhurbaşkanı’ndan ödül

Avusturya’nın Tirol kentine bağlı Reutte kasabasında yaşayan yurtsever bir ailenin çocuğu olan 16 yaşındaki Helin, BRG Lisesi 7. sınıf öğrencisi. Gösterdiği başarıdan dolayı başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Reutte Belediye Başkanı, okul yöneticileri ile sivil toplum kurum temsilcileri tarafından da takdir plaketi ile ödüllendirildi. Viyana Belediye Binası'nda düzenlenen tören ile Helin’e ödülü takdim edildi. 

Çok kültürlülük zenginlik

7. sınıftan 12. sınıfa kadar gençlerin iki dilli konuşmalarında yer aldığı yarışmada ”Sag’s Multi” ile Almanca ve kullandığınız diğer dil arasında hızlı geçiş yapmak zorundasınız. Konu ise, "Biz kimiz?" Yarışmanın temel konusu açık bir fikre sahip olmak ve farklı konuları ele alma cesareti, büyük bir dinleyici kitlesi önünde kararlılıkla konuşmayı esas alıyor. Bu yarışmanın fikri, sosyal olarak güncel konuları gençlerin bakış açısıyla çok dilli bir biçimde sunmak. Farklı olana saygı ve hoşgörüye teşvik amaçlanıyor. Aynı zamanda çok dillilik kültürel olarak çeşitlilik gösteren bir toplum için büyük bir fırsat ve zenginlik olarak görülüyor.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.