Kürt mülteci hayatına son verdi

Dünya Haberleri —

  • Yunanistan’ın Korinth Mülteci Gözaltı Merkezi’nde 17 aydır tutuklu bulunan 24 yaşındaki Kürt mültecinin intihar ederek yaşamına son verdiği öğrenildi.

 

Atina’nın 80 kilometre dışındaki Korinth Gözaltı Merkezi’nde 17 aydır tutuklu olan 24 yaşındaki Kürt mülteci,  tutukluluğunun devamına ilişkin alınan kararı protesto etmek için intihar ederek hayatına son verdi.

Edinilen bilgilere göre, kampta tutuklu bulunan Kürt mültecinin kaldığı koğuşun tuvaletinden su sızıntısını fark eden diğer sığınmacıların yetkililere haber vermesi üzerine intihar olayı açığa çıktı.

İsmi öğrenilemeyen mültecinin tutuklu yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında, tutukluğun devamı yönünde verilen kararı protesto etmek için hayatına son verdiği belirtiliyor.

Olay ardından sınır dışı edilmeyi bekleyen kamptaki sığınmacıların kötü koşulları protesto etmek amacıyla gösteri düzenlediği ve bazı bölümleri ateşe verdiği kaydedildi.

Irkçılık ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA), konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu bir intihar değil, Yunanistan hükümeti ve AB’nin ırkçı yasalarının sonucudur” ifadelerini kullandı.

ATİNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.