Kürt ulusal kadın çalıştayı toplanıyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • KNK Kadın Komisyonu ile Kürdistan Kadınlar Birliği'nin girişimiyle 'Kadın soykırımına son' temasıyla Kürt ulusal kadın çalıştayı 12 Mart'ta Başûrê Kurdistan'ın Silêmanî kentinde gerçekleştirilecek.

Kürdistan Ulusal Kadın Kongresi Komisyonu ve Kürdistan Kadın Birliği girişimiyle 12 Mart’ta Başûrê Kurdistan’ın Silêmanî kentinde Kürdistan’ın tüm bölgelerinden kadınların katılımıyla “Kadın soykırımına son” temasıyla Kürt ulusal kadın çalıştay gerçekleştirilecek.

Saat 10.00-15.00 arası Silêmanî’deki Tewar Salonu’nda yapılacak olan çalıştayda, 5 başlık altında iki panel düzenlenecek.

5 başlıkta iki panel düzenlenecek

Çalıştay, Yekîtiya Jinan ya Kurdistanê Sekreteri Kafiye Süleyman ve KNK Eş Başkanı Zeynep Murad’ın konuşmalarıyla başlayacak. Konuşmalar ardından panele geçilecek. İlk panelde, ‘Siyasi iktidardan dolayı kadına yönelik şiddet ve tutuklamalar’, ‘kadın kimliğinde hukuk ve kültürün rolü’ ve ‘kadınların siyasi baskı altındaki durumu’ tartışılacak. 

İkinci panelde ise ‘İşgalci iktidar yönetiminde kadının durumu’, ‘mevcut gerçeklikte Êzîdî kadının durumu’ konuları ele alınacak. Çalıştaya Kürdistan’ın tüm bölgelerinden kadın aktivist ve parlamenterlerin katılması bekleniyor.

ROJNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.