Almanya'nın Münih kentinde geçtiğimiz Cuma akşamı yaşamını yitiren Kürdistanlı Abuzer Karaca, önceki gün Alevi Derneği'nde yapılan anma töreninin ardından Münih'teki Neue Süd Freidhof Mezarlığı'nda toprağa verildi. Münih ve çevresinde Abuzer dayı olarak tanınan Abuzer Karaca, 1943 yılında Malatya’nın Arguvan kentinde dünyaya geldi. 1970 yılında Almanya’ya işçi olarak gelen Karaca, Kürt Özgürlük Hareketi’yle tanıştıktan sonra, yurtseverlik değerleriyle yaşadı. Karaca, çevrede Kürtlüğe ve özgürlük mücadelesine bağlılığıyla tanınıyordu.


Hüseyin Polat
İsviçre'de sürgünde yaşayan Kürt yurtseveri Hüseyin Polat, yaşadığı Luzern kentinde yaşamını yitirdi. 1961 Elbistan/Kistik Köyü doğumlu olan Polat, 1980 askeri darbesinde uzun süre cezaevinde kaldıktan sonra Avrupa'ya göç etmek zorunda kaldı. Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin İsviçre çalışmaları içerisinde çeşitli görevler aldı. Uzun süredir yakalandığı karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gören Polat'ın ailesi taziyeleri Luzern'de kabul ediyor. İsviçre Civaka Azad, bütün Kürt kurum ve dernekleri adına Polat ailesi ve Kürt yurtseverlerine başsağlığı diledi.

Ali Algünerhan
Norveç’te yaşayan Kürtler arasında Xalê Ali olarak tanınan ve geçtiğimiz pazartesi günü 77 yaşında yaşamını yitiren Ali Algünerhan için Oslo’daki Kürdistan Kültür Derneği’nde taziye düzenlendi. Düzenlenen taziyeyi ziyaret eden çok sayıda kişi Algünerhan ailesine başağlığı dileklerini iletti. Xalê Elî, 1970li yıllrda işçi olarak geldiği Norveç'te Kürt Özgürlük Mücadelesi'ne birçok alanda destek verdi. Özellikle 90lı yıllarla birlikte Kürdistan Kültür Derneği çatısı altında birçok farklı alanda sorumluluklar aldı. Xalê Elî’nin, Sevcan(Ruken) Algünerhan ve Mehmet(Dilxwez) Algünerhan adında iki torunu da PKK saflarında yaşamını yitirmişti. Kanser hastalığı nedeniyle hayata veda eden Xalê Elî, ölüm döşeğindeyken bile, çocuklarına Rojava’ya destek kampanyasında payını geciktirmeden vermelerini tembihledi. Xalê Elî vasiyeti üzerine doğduğu yer olan Bingöl’ün Simsor köyünde toprağa verildi.

 HABER MERKEZİ