Kürtaj yasağı ölüm getirdi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Polonya’da 30 yaşındaki İzabela hamileliğinin 22’nci haftasında septik şok nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkedeki kadın hareketleri, İzabela’nın katı kürtaj yasağı nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Polonya’da 30 yaşındaki İzabela hamileliğinin 22’nci haftasında septik şok nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkedeki kadın hareketleri, İzabela’nın katı kürtaj yasağı nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ailenin avukatı yaptığı açıklamada, anne ve fetüs arasındaki besin, su ve biyokimyasal ürünlerin değişimini kolaylaştıran amniyotik sıvının azlığına rağmen doktorların İzabela’yı kürtaj etmediğini söyledi. 

Kadınlar sokaklara çıktı

Eylül ayında yaşamını yitiren İzabela’nın ölüm haberinin ülkede duyulmasıyla birlikte çok sayıda kadın kürtaj yasağını protesto ederek ‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz’ dövizleriyle sokağa çıktı. Kadınlar iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi’ne ait binaların önüne giderek, İzabela için mum yaktı. 
 
Kürtaj yasağı katılaştırıldı

Yönetimdeki muhafazakar parti geçtiğimiz yıl kürtaj yasağını  katılaştırmış, doğumda bebekte fizyolojik ve morfolojik hataların kürtaj için geçersiz olduğunu ilan etmişti. Kadın aktivistlere göre, katılaşan kürtaj yasağının ardından doktorlar genellikle kürtajı yapmak yerine, fetüsün ölmesini bekliyorlar.

JINNEWS
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.