Kürtler bu planı boşa çıkarabilir

Ronak Mecîd

Ronak Mecîd

  •  Türk işgal saldırılarının Kürdistan kazanımlarını ve Kürtleri bitirmeye yönelik olduğunu belirten Dêrîn Pêşmergesi Ronak Mecîd, "Eğer Kürtler bulundukları her yerde buna karşı tepki gösterirse bu plan boşa çıkacaktır. Kürtlerin bu planı boşa çıkartacak güçleri de var” dedi.

 

Dêrîn Pêşmergesi Ronak Mecîd, Türk işgal saldırılarının Federe Kürdistan'ın statüsüne karşı geliştirilen bir darbe olduğunu belirterek, buna karşı tek bir günün bile eylemsiz geçmemesi gerektiğini söyledi. 

Tevgera Azadî Yönetim Kurulu Üyesi ve Dêrîn Pêşmergesi Ronak Mecîd, KDP’nin bölgede Kürtlerin düşmanına hizmet ettiğini ifade etti. Yürütülen siyasetin Başûr’un istikrarını zayıflattığını belirten Mecîd, şunları söyledi: “Barzani Ailesi kişisel çıkarlarını korumak amacıyla bu yönteme başvurdu. Artık her şeyi kaybetti ve buradaki halk onları istemiyor. Çıkarlarını ve elde ettiği sermayeyi korumak için Türkiye ile iş birliğine girdi. Şimdi de Türkiye’ye petrol ve gaz satıyor. Bununla da kalmıyor 50 yıllık bir petrol sözleşmesi yapıyor. Bölge bu akılla yürütülüyor. Başûrê Kurdistan’ın kurulması için binlerce şehit verildi ve halen de veriliyor. Barzani Ailesi'nin bu siyaseti bizleri birbirimizden uzaklaştırıyor ve bizleri parçalıyor. Halkının yanında durması gerekirken düşmanın yanında saf tutuyor. Bu Kürdistan statüsüne karşı geliştirilen bir darbe operasyonudur. Zap, Metîna ve Avaşîn’de başlatılan bu saldırılar yayılacaktır. Bu da Kürt kazanımlarını tehlikeye atacaktır. Bu sadece Başûr Kürdistan’a dönük bir saldırı değildir. Bizler bu sürece hassas yaklaşmalı ve bu operasyonların Kürdistan kazanımlarını ve Kürtleri bitirme operasyonu olarak değerlendirmeliyiz.” 

Kürtler tek güç olmalı

Mecîd, ihanete karşı Kürt ulusal birliğinin güçlendirmesi gerektiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Eğer Kürtler bulundukları her yerde buna karşı tepki gösterirlerse bu plan boşa çıkacaktır. Kürtlerin bu planı boşa çıkartacak güçleri de var. Kürtlerin bu ihanete ve düşmanlığa karşı tek güç olması gerekir. Şu anda bizlerin tek ihtiyacı ortak tutumdur. Barzani çizgisi ihanet çizgisidir. Şimdi iki tane çizgi var; bunlardan biri yurtseverlik çizgisi, diğeri de ihanet çizgisidir. Barzani Ailesi ihaneti seçti. Kürt halkı bunu görmeli. Siyasetçilerden akademisyenlere kadar herkes tek ses olmalıdır.” 

Pêşmerge değil, kendi güçleri 

Enfal’den önce pêşmergelerin bu halkın topraklarını korumak için mücadele ettiğini; buranın verilen bedeller sayesinde kurulduğunu belirten Mecîd, şöyle konuştu: "Pêşmerge, 1991’de fedai bir ruhla direndi ve başkaldırı yaptı. Yine 2004'te dünyanın başına bela olan DAİŞ’e karşı fedai bir mücadele verdi. O zaman pêşmerge düşmana karşı mücadele etti ama şimdi Barzani Ailesi kendine bağlı güçler kurdu. Kendi çıkar ve menfaatlerini korumak için bu güçleri eğitti ve kardeş dediklerinin karşısında savaşmaya götürüyor. Bu kurulan güçler ihanetçilerden ve ajanlardan oluşuyor. Özellikle Roj çetelerini kullanıyorlar. Pêşmergeler bunu kabul etmiyor ve buna karşı tepkililer. Pêşmerge kardeşine silah çekecek durumda değil ve bunun için de bir hazırlığı yoktur. Bu yüzden Barzani Ailesi, şimdi seferber olmuş ve Türkiye’ye kalkan olmuş. Biz Dêrîn Pêşmergeleri’nin bu duruma karşı tavrı nettir. Bizler yurtsever bir ruhla bu saldırılara karşı duracağız. Bugüne kadar bu saldırıları durdurtmak için çok çabamız oldu. Bizlerin her iki tarafla da görüşmelerimiz oldu. Dêrîn Pêşmergeleri'ne ihtiyaç varsa topraklarımızı ve ülkemizi savunmaya hazırız.” 

Tek günümüz eylemsiz geçmemeli

İhanete karşı tepkiyi örgütlemek gerektiğine dikkat çeken Mecîd, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürt'süz bir Kürdistan imkansızdır. Bunu hayal edenler sadece hayal etmekle kalacaklardır. Binlerce şehit vererek bedel ödeyen Kürdistan, hiçbir zaman teslim olmayacaktır ve teslim edilmeyecektir. Bizler bütün dillerin, dinlerin, kültürlerin ve halkların birlikte yaşayabileceği bir Kürdistan istiyoruz. Kürtlerin bunu kuracak güçleri var. Bütün Başûr Kürdistan’daki siyasi partilere, kurumlara, kadınlara ve Dêrîn Pêşmergeleri'ne çağrımız; Barzani Ailesi'nin ihanetini kabul etmeyin. Bulunduğumuz her yerde eylemde olmalıyız. Bu önemli ve anlamlıdır. Bu eylemlerimiz sonuç alacaktır. Bizim tek günümüz bile eylemsiz geçmemeli. Bu ihanete ve düşmanlığa karşı cevap eylemlerimiz olacaktır. Bundan dolayı özellikle de kadınlar bulundukları her yerde bu ihanete tepki göstermeli ve eylem yapmalıdır.”   MA/HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.