Kürtler ve dostları tecride karşı alanları dolduracak

Yurt Dışı Haberleri —

Tecrit/protesto-foto: Hakan TÜRKMEN

Tecrit/protesto-foto: Hakan TÜRKMEN

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit 2-3 Eylül’de Avrupa’nın birçok yerinde protesto edilecek. KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, “Tüm Kürtler ve dostları ‘Öcalan’a Özgürlük, Kurdistan’a Statü’ sloganıyla yapılacak eyleme kitlesel bir şekilde katılmalı” dedi.

 

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle barışın sembolü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için alanlarda olacaklarını söyleyerek, “2 Eylül’de Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi’nin önünde, Lyon ve Paris’te, Almanya’da ise Düsseldorf, Berlin, Hamburg, Hannover, tüm Avrupa, Avustralya ve Kanada’da 2-3 Eylül tarihlerinde Kürtler ve dostları alanda olacak” dedi.

Kitlesel bir şekilde Strasbourg’tayız

Zümrüt, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıllık İmralı adasında tecrit edilmesini Kürtler ve dostları tarafından kabul edilir bir durum olmadığını söyleyerek, “Tecridin işkence haline gelmesi nedeniyle kaygılıyız. Reber Apo barışın simgesidir. Bizlerde bunun için Uluslararası Komplo’da yer alan şimdiye kadar sessizliğini koruyan Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Konseyi ve Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’nin (CPT) önünde olacağız. Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlanması için sesimizi yükselteceğiz” diye belirtti. 

CPT İmralı raporlarını açıklamalı

Zümrüt CPT’nin geçen yıl İmralı adasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşme sonrası hala raporunu açıklamadığını belirterek, “Kürtler yıllardır Önderliklerinin özgürlüğü için alanlardaydı, bugünde, yarında alanlarda olmaya devam edecek. 25 yıllık tecrit sistemini Türkiye devleti uygulasa bile, uluslarası kurumlar bu duruma sessiz kalarak bu sisteme ortak oluyorlar. CPT bağımsız bir kurum ise tarafsız bir şekilde İmralı adasındaki raporlarını açıklamalı. 30 ayı aşkındır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan ailesi, avukatları ve toplum haber alamıyor. Bu da  kadınlarda, gençlerde ve tüm toplumlarda ciddi kaygılara yol açıyor” diye konuştu.

Strasbourg’a akın edelim

Strasbourg’da 2 Eylül’de yapılacak eyleme Kürtler ve dostlarının akın etmesi gerektiğini söyleyen Zümrüt, “Bu eylemlere sıradan yaklaşılmamalı. Önderlik özgürleşmediği sürece Ortadoğu sorunu da Kürt sorunu da çözülemez. Kürtlerin statüsünün kazanılması da tecrit sistemi, Önderlik ile bağlantılıdır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın  ’24 saat içerisinde Ortadoğu meselesini de, Kürt meselesini de çözerim’ sözlerini hatırlatarak çözümün adresinin Sayın Öcalan olduğunu tekrar ediyoruz. Strasbourg’da yapılacak eylemimiz Place de la république’de saat 10:00’da başlayacak yürüyüş ile Avrupa Konseyi önünde bir miting ile son bulacak” dedi.

2-3 Eylül’de Avrupa’nın her alanında

Sadece Strasbourg değil Avrupa’nın her yerinde 2-3 Eylül’de eylemler yapılacağını söyleyen Zümrüt, “Strasbourg’da yapılacak eyleme Almanya’dan FED-GEL ve FCDK-KAWA federasyonumuz, İsviçre’nin tamamı katılacak. Almanya Düsseldorf, Berlin, Hamburg, Hannover 2 Eylül tarihinde kitlesel bir şekilde eylemlerini gerçekleştirecek. Tüm Avrupa, Avustralya ve Kanada’da 2-3 Eylül tarihlerinde Kürtler ve dostları alanda olacak” diyerek yapılacak olan eylemlere kitlesel bir şekilde katılım çağrısı yaptı.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.