Kürtlerle savaş Avrupa’ya taşındı

Forum Haberleri —

.

.

  • Üç gün süren eylemler bir ulusun direnişini ifade eder. Fransa sol cephesi katliamı kınarken, Kürtlerle tam bir dayanışma gösterdi. Cumartesi yapılan gösteride aktif rol aldılar. Pazartesi yapılan yürüyüşte Fransız halkının büyük ilgisine şahit olduk.
  • Kürt halkının öfkesi büyüktü, kini sınırsızdı. İlk iki gün tatsız kimi hadiseler yaşandı. Bu olaylar onay görmedi. Pazartesi yapılan olaysız gösteri, Fransız medyasında çokça konuşuldu.

 

ROBERT PEKÖZ

23 Aralık 2023’de ve tam saat 12 de, "Ahmet Kaya’da neler oldu" uyarısıyla başlayan endişeler, dakikalar içinde çığlık olup, ortak bir sese dönüştü. Kürtler yine yüreğinden kahpece hançerlendi. Sosyal medya üzerinde yayılan ölüm haberi, Kürtlerin acı tarihine bir katliam daha ekledi. Bütün Avrupa'da hızla yayılan bu acı haber, Kürt’ün yarasını bir kez daha derinden kanattı.

Kürt halkı ve dostları kısa zamanda akın akın katliamın olduğu alana gelmeye başladı. Kalabalıkların birbirine sorduğu sorular endişe doluydu. Soğuk yüzlerin sözcükleri ağıt yakar gibi çıkıyordu. Olumlu bir haberden umutlar tükenince, acı haber gözyaşı ile buluştu. Kürtlerin bu tür ölümü, başka ölümlere benzemiyor, dolayısıyla acısıda bir başka ağır oluyor. Kürt’ün hikayesinde bitmeyen bir isyan, bir kavga ve bir savaş var. Kürt’ün düşmanı haindir, kalleştir. Onlar için Kürt öldürmek kahramanlıktır.

Kadınlı erkekli tüm Kürtler işini bıraktı, uyuyan Kürt uyandı, gençler bulundukları alanı terk etti, esnaflar iş yerlerini kapattı ve Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nin olduğu alan insan seli oldu. Acılar içinde atılan sloganlarda büyük kin ve nefret çıkıyordu. Acının haince yaşatılanının farklı olduğu, halkın haykırışına yansıdı. Bu tür ölümleri hissedenler, ruhunda dinmez ve bitmez bir acı yaşar. Kürt’ün tarihi bu nedenle ağıttır, gözyaşıdır, hain tuzaklardır, ölümdür, kindir ve nefrettir. Çok Kürt öldürmeyi bir kahramanlık gibi gösteren diktatör bozuntularını Kürtler asla unutmayacaktır. Farklı düşündüğü için vurulan Kürt’ün hesabı mutlaka sorulacak. Bu tarihi Kürtler hesap sormadan kapatmayacaklardır.

Paris sokakları, özellikle 10’nuncu Paris yürek acıtan sloganlarla inlemeye başladı. O ortak seste çıkan acıyı hissetmek için Kürtçe bilmeye gerek yoktur. Kürt’ün acısı ağırdı, dayanılmazdı ve her an patlamaya hazırdı.

Gözyaşını silenler, yumruğunu sıkanlar ortak bir ‘kaderde’ birleştiler. Evet Kürt ulusu uyanmıştı ve bir bütündü. Kürtlerin irade birliği Paris sokaklarında tek ses oldu. Çünkü acılar büyüktü, bu kalleşçe işlenen katliamı kabullenmek imkansızdı. Kürt’ün büyüğü, küçüğü, kadını, erkeği ve esnafı ulusal bilinci temel alan bir politik espri içinde irade birliği oluşturdu. Sıradan bir Kürt bile artık düşmanın gerçek yüzünü gördü. Kürtler faşizmin ve terörün her türüne direnmeye hazır bir bilinçle konuştu, anlattı ve direneceklerini haykırdılar.

Kürt ulusal direnişi acılarla da büyüyor.

Üç gün süren eylemler bir ulusun direnişini ifade eder. Fransa sol cephesi katliamı kınarken, Kürtlerle tam bir dayanışma gösterdi.

Cumartesi yapılan gösteride aktif rol aldılar ve miting alanında Kürtleri destekleyen konuşmalar yaptılar. Ayrıca her Fransız konuşmacı Fransa devletini sorumluluk almaya çağırdı. Katliamın arkasındaki karanlık güçlerin aydınlatılması ve sorumluların bulunmasını istediler. Pazartesi yapılan yürüyüşte Fransız halkının büyük ilgisine şahit olduk.

Kürt halkının öfkesi büyüktü, kini sınırsızdı. İlk iki gün tatsız kimi hadiseler yaşandı. Bu olaylar onay görmedi. Pazartesi yapılan yürüyüş başlamadan önce, Kürt sözcüleri, disiplin konusunda ciddi uyarılar yaptı. Ve uyarının yürüyüş boyunca etkili olduğunu gördük. Pazartesi yapılan olaysız gösteri, Fransız medyasında çokça konuşuldu.

Ahmet Kaya Kültür Derneği’nde yapılan katliam, tamamen organizeli, örgütlü ve bilinçli bir saldırıdır. Bu katliama kriminal öldürme olayı olarak bakmak, suç ortaklığıdır. Katilin, serbest bırakıldıktan kısa zaman sonra tek başına böyle bir saldırıyı organize etmesi mümkün değil. Ayrıca katile, Kürtlere yönelik bu katliamın empoze edilmiş olduğunu görmemek ancak kötü niyetin ifadesi olur. Katil çok önceden katliama hazırlanmış  robot gibi bir pratik içinde bulunuyor. 

Fransız Hükümeti, bu Kürt katliamının üzerine ciddi olarak giderse, failleri gerçekten ortaya çıkarmak isterse, çok uzun sürmeden her şey aydınlık kazanır. Katliamın arkasındaki karanlık güçler ortaya çıkar. Katili ırkçı diye manipüle edip işin içinden sıyrılmak, üç Kürt’ün ölmesine ve üç kişinin yaralanmasına suç ortaklığı olacaktır. Ciddi bir devlet, piyon durumundaki katilin son bir yıllık hayat hikayesini, nasıl yaşadığını ve kimlerle diyalog içinde olduğunu çok rahatça öğrenebilir.

Ayrıca Fransa'nın hükümet sözcülerinin, kimi belediyelerin sosyal medya üzerinde gösterdikleri reaksiyonlar önemli. Kürtlere sahip çıkmak gerektiği türünden bir yaklaşım sosyal medyada etkili oldu. 

Polisin gözetiminde bulunması gereken zat, serbest bırakıldıktan sonra polis tarafından izlenmiyor. Ya da suç ortakları tarafından korunma altına alınmış. Çünkü katil elde etmesi gereken ne varsa, polise takılmadan sahip oluyor. Tüm bunlar katilin hapisten organizeli olarak çıktığını ve bu katliamı gerçekleştirme misyonu ile hareket ettiğini gösteriyor.

Katil ve arkasındaki karanlık odaklar, Kürt Kadın Hareketi’nin öncü kadrolarında Evîn (Emine Kara), yurtsever Abdurrahman Kızıl ve Kürt sanatçı Mir Perver'i öldürdü. Üç yoldaşımız da ağır yaralı durumda. Erdoğan Kürtlerle uzun zamandır bir savaş içinde bulunuyor. Bu savaşı şimdi Avrupa'ya taşıyor.

TC’nin Kürtler üzerinde kurduğu ölümcül oyunlar, katliamlara dönüşüyor ve sonu gelmiyor. Bu koşullarda Kürtlerin birliği büyük ihtiyaç. Bugün bütün Kürtlerin önünde bulunan tarihi sorumluluk birlik noktasında düğümleniyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.