Latin Amerika'da diktaya başkaldırı

Dünya Haberleri —

foto: AFP/Kolombiya

foto: AFP/Kolombiya

  • Latin Amerika ülkelerinde dikta rejimlerine karşı halk isyanı devam ediyor. Kolobiya’da ve Brezilya’da alanlara çıkan binlerce kişi hükümeti protesto etti.

 

Kolombiya’da haftalardır süren eylemlerde adalet, eşitlik talep ediliyor ve yolsuzluğun, polis cinayetlerinin aydınlığa kavuşturulması isteniyor.

Özellikle ‘vergi reformu’ açıklaması ardından tepkisini meydanlara çıkarak gösteren halk yüksek zamlara itiraz ediyor. Bu hafta sonu da sokaklara dökülen göstericilere polis saldırdı. Eylemlerin kalbi olan Cali kentinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi, 34 kişi ise yaralandı.

Ülkede Ulusal Grev Komitesi ile hükümet arasında yapılan görüşmelerden sonuç çıkmıyor.

 

Brezilya'da binler Bolsonaro'yu protesto etti

foto kaynak: AFP

Bir diğer Latin Amerika ülkesi olan Brezilya’da binlerce kişi Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hükümetini protesto etmek için sokaklara döküldü. İşçi sendikaları, sol görüşlü siyasi partiler ve sosyal grupların öncülük ettiği eylemler yaklaşık 100 kentte gerçekleştirildi. Bolsonaro’nun görevden alınmasını ve yargılanmasını talep eden eylemciler, halk için aşı tedariğinin sağlanmasını istiyor. Eylemciler, koronavirüs nedeniyle ülkede 450 binden fazla kişinin ölümünden koronavirüsü "küçük bir grip" olarak adlandıran ve gerekli tedbirleri almayan Bolsonaro’yu sorumlu tutuyor.

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.