Gerillalar, Lêlikan Tepesi’ndeki askerlere yönelik eylem gerçekleştirdi; 1 asker öldürüldü, 5’i de yaralandı. Amed’de operasyona çıkan askerlere yönelik eylemde 5 asker öldürüldü. Operasyonda 5 gerilla da şehit düştü.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:
- Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde 28 Nisan günü Sîdekan’a bağlı Lêlikan Tepesi’ndeki mevzi ve barınaklar vuruldu; 1 askeri öldürül, 5 asker ise yaralandı. Bayraktar tipi bir İHA vurularak, tepeye tekrar iniş yapmak zorunda bırakıldı.
- Türk ordusu tarafından 24 Nisan sabahı Amed’e bağlı Şehit Remzi alanında geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Operasyonun birinci gününde Lêxosor köyü yakınlarındaki Ziyaret Tepesi’nde hareket halinde olan bir operasyon kolu vuruldu; 5 asker öldürüldü.
- Ertesi sabah ise Mala Farqîn Köyü yakınlarında bulunan bir Türk birliğini denetimine alan gerillalar tarafından yakın mesafeden eylem yapıldı ve yoğun çatışma yaşandı. Öğle saatlerine kadar süren bu çatışmalar sonucunda son mermilerine kadar kahramanca savaşan Aziz, Çekdar, Bahoz Ferhat ve Zana şehadete ulaştı. Operasyon 26 Nisan günü akşam saatlerinde geri çekildi.
- Türk savaş uçakları 28 Nisan gecesi Zap’a bağlı Çemço alanın bombaladı.