Londra Taksim Dayanışma Platformu tarafından 2 Ağustos'ta açılan Londra Dayanışma Çadırı'nda 1 ay içinde 40 etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte salı günleri atöyle, perşembe günleri söyleşi, cuma günleri film gösterimi, cumartesi günleri değişik eylemler ve müzik dinletileri, pazar günlerinde ise kahvaltı ve forumlar yapıldı.

Londra Dayanışma Çadırı çalışmaları, haftalık dönüşümlü seçilen çadır yürütmesi tarafından sürdürüldü.
Kadınlar sadece çadır komisyonu olarak etkinlik örgütlemekle kalmadı. Aynı çadır nöbetleri etkinliklerinin yürütülmesinde de etkili rol üstlendi. Çadır aktivitelerinde çocuklar içinde programlar yapıldı. Çocuklara yönelik özel programlar ve sosyal faaliyetlerde gerçekleştirildi. Kapanış sırasında en çok üzüntüyü, çadırın müdavimi çocuklar yaşadı.

Gezi-ci sokak sergisi


Londra Gezi destekçileri, önceki gün  şehrin merkezinde kareografik bir protesto gerçekleştirdi. 20 kişilik grup, ellerinde taşıdıkları Gezi fotoğrafları ile müzik grubu eşliğinde yaklaşık 2 saat süren bir gezici sokak sergisi etkinliği yaptı. Londra'nın simgelerinden London Eye atlı karıncası önünden başlayan Gezi-ci sokak sergisi, Thames nehrinin üstünde tek yaya köprüsü olan Jubile köprüsünden geçtikten sonra Trafalgar Square ulaştı.
Trafalgar Square'de çeşitli kareografik gösteriler eşliğinde süren sergi protestosu yoğun ilgi ile karşılaştı. Bir yandan sergi protestocularının görsel hareketlerini beğeni ile izleyenler, aynı zamanda sergiyi de gezerek Gezi'de yaşananları görmüş oldu. Gösteri esnasında kareografik gösteriler eşliğinde "Gezi tutsaklarına özgürlük" ve "Kaybettiklerimiz için adalet" pankartları açıldı.

LONDRA